Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

Mieliśmy także sesję fotograficzną i pani fotograf zażyczyła sobie więcej takich spokojnych modeli
Czytałam T.Hogg i próbuję zauważyć 3 fazy zapadania w sen, ale jakoś mi się nie udaje i najpierw jest ziewanie ale chęć do zabawy, a potem już płacz. A jak czytałam książkę to takie proste mi się to wydawało :)
. Dzisiaj byliśmy u pani doktor i w sumie nic nowego się nie dowiedziałam, z nabiałem mam nie szaleć skoro jej szkodzi, suplementować sobie wapń, jak będę chciała mm podawać to przyjść po receptę na nutramigen lub bebilon pepti, jak będę jej dietę rozszerzać to kaszki na moim mleku lub wodzie, tyle w temacie. Generalnie pani doktor zaleca karmić piersią do 6 miesięcy, tylko jak to zrobić, skoro do pracy trzeba wrócić.
[/url

U nas jest karmienie, zabawa, drzemka i tak w kółko:)

no ryczała jak najęta i do nikogo nie chciała iść, tylko u mnie na rękach.... nawet od teściowej uciekała, co jest MEEEGA dziwne 

Je z dwóch piersi i za chwilę znowu głodna a sutki mnie bolą jak cho...ra
Złości się ,drapie i szczypie a jak się obudzi i niema cyca to tak mostkuję że odpychając się nogami mało nie walnie głową w łóżeczko.

Zastanawiam się czy nie podać jej jutro marchewki.Chciałam z papkami poczekać do 8 stycznia bo mamy szczepienie ale nie wiem jak długo wytrzymam z tym głodomorem
a ja się muszę pożalić na moją córkę :( Do 2 miesiąca miałam jedną lub dwie pobudki w nocy na cyca a teraz jest nawet do 6 :( I nie wiem, czym to jest spowodowane... w dzień na szczęście pośpi ładnie. Ech, myślałam, ze z wiekiem z tym snem jest coraz lepiej ale widać... myliłam się :( Jestem zmęczona
pośpi dłużej - tak do 23:30, max do 24 - jak zje miske kaszy na mleku !!!!
i Martynka baaardzo to przecierpiała wieczorem... najgorsze jest to, że zmeczona była jak cholera, a brzuszek bolał i płakała - nie mogła przez to zasnąć. Uspakaja ją i usypia cycuś - a tu każdy łyk z cycusia to dodatkowy ból brzuszka - normalnei dom wariatów. Uparła sie i nie chciała zasnać w żaden inny sposób - tylko cyc. A jak na rączkach - to tylko mama i tylko chodząca, nie żadne tam przysiadywanie sobie na kanapie itp..... Jesoooo - ale sama sobie jestem winna.
aż w końcu padła pokonana przez zmęczenie 
a dupa blada rozłożyło Milkę:( 38,5:( byłysmy u lekarza jeszcze przed temp..... dostała syropki i mamy siedzieć w domu! teraz dałam jej czopek i śpi zobaczymy czy jej zbije temp! i mam pytanie czy mam ją po tym czopku jeszcze szczelnie okryć żeby się wypociła czy jak....--
pośpi dłużej - tak do 23:30, max do 24 - jak zje miske kaszy na mleku !!!!

Dziewczyny moja mała od kilku dni ciągle głodna Je z dwóch piersi i za chwilę znowu głodna a sutki mnie bolą jak cho...raZłości się ,drapie i szczypie a jak się obudzi i niema cyca to tak mostkuję że odpychając się nogami mało nie walnie głową w łóżeczko.Czy takie zachowanie mojego ciągle głodnego dziecka i wpychającego do buzi wszystko co popadnie może oznaczać że potrzebuje więcej niż mleko.Zastanawiam się czy nie podać jej jutro marchewki.Chciałam z papkami poczekać do 8 stycznia bo mamy szczepienie ale nie wiem jak długo wytrzymam z tym głodomorem
biedna Milka, chyba wypocenie wskazane
katka niestety właśnie w okolicach 3 miesiąca życia wzrasta u dziecka zapotrzebowanie na ilość jedzenia
Milka przesypia całe noce bez jedzenia od 2m3t jest na butli ale do 4m miesiąca dostawała w nim moje mleko i całe szczęście nie lubi jeść w nocy, nawet dzis przy temp nie bardzo chciała się napić
Jest jakiś inny poradnik wart polecenia w takim razie?
Czy Wasze dzieciaki za każdym razem odwracają się jak je wołacie? Mam na myśli dzieci będące w wieku mojej Zu ;)
Dziewczyny w jaki sposób mogę małemu ulżyć w zaparciu?
Nasz w wieku Zu rzadko odwracał się na wołanie. Zależało wszystko od humoru. Im był starszy, tym częściej.
Teraz też nie zawsze reaguje - szczególnie, jak mu nie pasuje, co się do niego mówi albo jak się próbuje przerwać jakąś niedozwoloną czynność, to udaje, że nie słyszy ;-)
Mimo, że szuka usłyszanego dźwięku, czy też gdy jest włączony telewizor, to na reklamach, rozgląda się skąd pochodzi dźwiek, gaworzy...ale pomimo zwyczajnego gaworzenia, zaczęła wydawać dziwne dźwięki, nie potrafię ich opisać...takie jakby nosowe(?) Zaraz mi się to skojarzyło z dziećmi niesłyszącymi
A to chyba po prostu ma taki etap, że próbuje wydobyć z siebie różne dźwięki, strasząc przy tym matkę 
katka niestety właśnie w okolicach 3 miesiąca życia wzrasta u dziecka zapotrzebowanie na ilość jedzenia i pewnie stąd u ciebie te częstsze pobudki....u nas było tak, że do 3 miesiąca Młody jadł koło 20 i zasypiał i potrafił tak pospać nawet do 1 w nocy....a teraz jak zje koło 20 to po 22 już zaczyna się szamotać bo robi się głodnypośpi dłużej - tak do 23:30, max do 24 - jak zje miske kaszy na mleku !!!!
--
Wczoraj moja panna zasnęła o 22.30 i do godziny 4 byłyśmy już po 4 pobudkach, do godziny 7 były jeszcze dwie
ja od 4 już zasnąć nie mogłam, o 7 zbierałyśmy się powoli na rehabilitację, co zaowocowało u mnie workami pod oczami a u Misi marudzeniem podczas ćwiczeń...
Ubijcie mnie
ehh i tak nie dobrze i tak źle...

Oj, oby do tego 3 miesiaca...podobno wtedy jest lepiej
--
ale ja i tak nie mam na nic czasu, już nie mówiąc o gotowaniu i sprzątaniu, kiedy jesteśmy sami, bo nie ma na to szans. Mój mały nie poleży sam spokojnie i wymaga cały czas uwagi i zabawiania i do tego strasznieeeeeeeeeee mało śpi, zdarzają się dni, że wcale nie śpi, więc czasami tęsknię za tymi chwilami, kiedy cały dzień przesypiał

My podajemy Infacol do dziś, ale oczywiście ja lekarzem nie jestem i dlatego zaintrygowało mnie dlaczego masz odstawić
Wiem że do buzi się wpuszcza, ale mój Kacperek chyba tego nie akceptuje albo coś źle robię. Wczoraj wieczorem chciałam podać i on najpierw wypluł wszystko, potem zrobił się czerwony, zaczął płakać i w ogóle nie chciał jeść. Tak zasnął. Za pół godziny zapomniał chyba o tym incydencie i przypomniało mu się jedzenie.
Ten dicoflor jest lepszy? Bo już sama nie wiem... Chcę się jakoś zabezpieczyć na święta... Na wszelki wypadek