Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
ja bym jednak spróbowała przepajać bo właśnie mm potrafi mocno zatykać jelita maluszka. I ważne, żeby nie przekraczać zalecanej dawki dla odpowiedniego wieku. Ja o tym nie wiedziałam i jeszcze w szpitalu tak zatkałam Mateuszkowi jelita, że położna mi go musiała zabrać w nocy i dopiero specjalną sondą wprowadzoną do odbytu spowodowała, że kupka ruszyła...
...Bo przecież dziecko na MM MUSI koniecznie pić cokolwiek.Jakby były niesamowite upały, to może i ta woda byłaby potrzebna, ale w tej sytuacji zupełnie nie
winnica - duzo tego mleka Twoj szkrab wypija? u nas ciezko, bo krztusi sie woda..i wypija niewiele

( dawałam mu jeszcze podczas karmienia piersią, bo mu to przepajanie pomagało na kupki ).
Jak nie chce, to na siłę mu nie dawaj, ale proponuj kilka razy dziennie, zobaczysz przyjdzie moment że załapie, a nawet polubi wodę!
Livia, a Ty pijesz płyny tylko latem? Przecież takiemu maluchowi na pewno pić się chce, a mleko modyfikowane to nie napój gaszący pragnienie!
No i pewnie gdybym uległa to miałabym dziecko jak moją bratanicę, która pije wyłącznie ciepłą wodę z glukozą
Po co słodzić? Maluch po jakimś czasie przyzwyczai się do smaku czystej, samej wody.Po co słodzić?

Podaj swojemu synkowi zwykłą wodę i posłodzoną, to sama zobaczysz, którą chętniej wypije.

Może niech każda z nas robi swoje i zaufa swojej intuicji?
Tylko otoczenie, nie może tego zrozumieć i zaczyna się "na siłę" udowadnianie dziecku,że chce mu się pić.
Jak nie chce, to na siłę mu nie dawaj, ale proponuj kilka razy dziennie, zobaczysz przyjdzie moment że załapie, a nawet polubi wodę!

Owszem próbować podawać wodę, ale jak nie chce jej pić, to nie panikować.Podobnie z jedzeniem- zje tyle ile będzie potrzebowało. I nie ma co praktykować zababciwania i zamamusiowania bo zamiast dwóch ziemniaków zjadło jednego.

Może niech każda z nas robi swoje i zaufa swojej intuicji?

Tak samo zresztą wprowadziłam niekapka. Dawałam Adasiowi do zabawy ( leżał sobie na jego macie z zabawkami ) z odrobiną wody. Dzięki temu załapał szybko i bez problemu i teraz woli nawet niż butlę 
po mm nie są takie śliczne żółciutkie jak po mleku z piersi
No dziewczyny, ale przecież i pediatrzy mówią, że przy mm należy podawać dodatkowo wodę.

W każdym razie u nas ten pomysł nie chwycił i młoda nie jest dopajana, a problemów żadnych nie ma- kupy ok,częstotliwość ok, kolek czy innych dolegliwości brzuszkowych dotąd (tfu tfu) nie odnotowałam, a w końcu nie jest już ona takiej pierwszej nowości
(Chociaż dopiero dziś waga pokazała 4kg
). Także myślę, że nie należy tego dopajania traktować jako reguły i się nie spinać, jak nie pije
ale wydaje mi się, że przez jakiś czas można popróbować podawać maluchowi wodę, zaszkodzić - nie zaszkodzi

To, co opisujesz to przykłąd źle dobranego dla dziecka MM.
takie problemy_nie_problemy ale ciagle coś... a Infacol ma tę pipetkę wmontowaną na stałe
i nabieram płynu w pipetke, wkładam do buziaka i delikatnie wyciskam płyn
Martynka tak układa ustka w dziubek jakby chciała wyssać z pipetki i idzie
Nigdy nie było płaczu, plucia itp... do tego stopnia polubiłam tę forme, z eteraz wlewam do tego opakowania Espumisan, który podajemy na brzuszek. Co do smaku lekarstwa - to pamietam, że któryś bardzo małej nie odpowiadał, ale nie wiem co - czy Sab Simplex, Bobotic, Infacol ... Espumisan jej smakuje, dlatego jego stosuję
[/url

Ulcia pikantne kurczaki z KFC?
[/url

A tak na koniec to moje dziecie nauzylo sie pluc i tak jej sie to spodobalo ze pluje do wszystkich--
.
. Pupcia wygląda przesłodko, aż szkoda mi było gacie ubierać
.
[/url