Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
ja bym jednak spróbowała przepajać bo właśnie mm potrafi mocno zatykać jelita maluszka. I ważne, żeby nie przekraczać zalecanej dawki dla odpowiedniego wieku. Ja o tym nie wiedziałam i jeszcze w szpitalu tak zatkałam Mateuszkowi jelita, że położna mi go musiała zabrać w nocy i dopiero specjalną sondą wprowadzoną do odbytu spowodowała, że kupka ruszyła...
Jakby były niesamowite upały, to może i ta woda byłaby potrzebna, ale w tej sytuacji zupełnie nie
winnica - duzo tego mleka Twoj szkrab wypija? u nas ciezko, bo krztusi sie woda..i wypija niewiele
Livia, a Ty pijesz płyny tylko latem? Przecież takiemu maluchowi na pewno pić się chce, a mleko modyfikowane to nie napój gaszący pragnienie!
No i pewnie gdybym uległa to miałabym dziecko jak moją bratanicę, która pije wyłącznie ciepłą wodę z glukozą
Po co słodzić?
Podaj swojemu synkowi zwykłą wodę i posłodzoną, to sama zobaczysz, którą chętniej wypije.
Tylko otoczenie, nie może tego zrozumieć i zaczyna się "na siłę" udowadnianie dziecku,że chce mu się pić.
Jak nie chce, to na siłę mu nie dawaj, ale proponuj kilka razy dziennie, zobaczysz przyjdzie moment że załapie, a nawet polubi wodę!
Owszem próbować podawać wodę, ale jak nie chce jej pić, to nie panikować.Podobnie z jedzeniem- zje tyle ile będzie potrzebowało. I nie ma co praktykować zababciwania i zamamusiowania bo zamiast dwóch ziemniaków zjadło jednego.
Może niech każda z nas robi swoje i zaufa swojej intuicji?
po mm nie są takie śliczne żółciutkie jak po mleku z piersi
No dziewczyny, ale przecież i pediatrzy mówią, że przy mm należy podawać dodatkowo wodę.
ale wydaje mi się, że przez jakiś czas można popróbować podawać maluchowi wodę, zaszkodzić - nie zaszkodzi
To, co opisujesz to przykłąd źle dobranego dla dziecka MM.
Ulcia pikantne kurczaki z KFC?
A tak na koniec to moje dziecie nauzylo sie pluc i tak jej sie to spodobalo ze pluje do wszystkich--