Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
dlatego zamowilam sobie ksiazki w ksiegarni internetowej.. na temat wlasnie pielegnacji dziecka itd. I czekam na nie jak na zbawienie.
PENNY, poczekaj aż mięso wprowadzisz wtedy porozmawiamy
no ale to już inny i temat rzeka...

4.Mamo, tato, co ty na to? O opiece, pielęgnacji i rozwoju Waszego maleństwa + DVD Paweł Zawitkowski

my Tosie już kładziemy na brzuszku ale na razie po 5 minutek

"Mądrzy rodzice" nie znam, jaki to typ książki, o czym mówi?
mówi o tym jak rozwija się mózg noworodka, niemowlęcia, dzieci w ogóle. Dlaczego płaczą, dlaczego potrzeba tulić, pocieszać, być blisko :) Naukowo rozwija potrzebę tej bliskości.

No i jak z tymi normami i podawaniem mleka modyfikowanego?

Czy są tu maluchy z alergią na białko mleka krowiego?Winnica, Lil ma alergię i nie jem nabiału, ale u niej to przeszło po odstawieniu. Natomiast nie miała takich policzków, tylko wysypkę (m.in.) A czy to może być związane z mm, które mu dajesz? (Bo rozumiem, że karmisz teraz mieszanie). Brak nabiału Adasiowi nie zrobi krzywdy, tylko Tobie może brakować wapnia :)

Nie wyjęła go z tego fotelika i dziecko płakało na całą galerię przez dobre 20 minut. No i szkoda mi się ich zrobiło. Lil w tym wieku była kilka razy w takich miejscach, ale choć nie płakała, to potem w domu była strasznie marudna, więc zrezygnowaliśmy z wycieczek
Natomiast nie miała takich policzków, tylko wysypkę (m.in.) A czy to może być związane z mm, które mu dajesz? (Bo rozumiem, że karmisz teraz mieszanie).

Mądrzy rodzice to świetna książka. Również polecam. Zwłaszcza że poparła naukowo moje intuicyjne branie na ręce i przytulanie Lilki od razu, gdy zaczynała płakać
Czasami sobie myślę, że dzięki temu mam takie wesołe dziecko

co do policzków Adasia, to mi się też wydaje, jak dziewczyny pisały, że to bardziej alergia kontaktowa albo coś w tym rodzaju, zwłaszcza, że nie jest cały czas.

Cudowne są takie chwile ;)
podeszłam, a ona tak głośno się roześmiała, że męża obudziła Cudowne są takie chwile

Jesteśmy w fazie skoku i po 3 miesiącach z hakiem wzorowych i calusieńkich przespanych nocy moja córunia obudziła się dziś 3 razy![]()
moja budzi się na cyca co 2 godziny a w międzyczasie jeszcze są pobudki ot tak sobie
dziś chyba z 8 razy wstawałam i od 7 już nie śpię :) 3 pobudki w nocy, to dla mnie rarytas - wtedy to ja wyspana jestem. Dodam, ze do 2 miesiąca moja panna budziła się raz, góra dwa razy w nocy :) Więc taki przeskok dla mnie, to dopiero jazda
dziś wyglądam jak zombie
a co wkurzona jestem... aaaa i samiuteńka jestem w domu, mój Przemek wraca jutro z pracy po 5 tygodniach :)No właśnie w nocy Miki też spał na brzuchu - jakby miał spać na pleckach, to by pewnie w ogóle nie spał

Muszę się pochwalić :Oktawia przewraca się z plecków na brzuszek i odwrotnie.Robi to kilkanaście razy dziennie.:tongue
Dzisiaj byłyśmy u fryzjera i malutka grzecznie czekała na mamusię.