Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Moje dziecko a nie nie zwracam uwagi teściowej, gdy robi coś nie tak, jakbym chciała...Tylko że już się nauczyłam z tym radzić i przed wizytą u nich zawsze mówię mężowi "jak będzie robiła tak, to powiedz jej coś', "mają ją nie przekładać z rąk do rąk" itd.tylko tym razem nie przewidziałam tego, że nie będzie mi chciała oddać córki, a męża niestety przy tym nie było... Myślałam, że mnie piorun strzeli!
Misia była u nich po raz pierwszy, wystraszona, obserwowała wszystkich z niepewnością.
Zobaczyła pradziadka i w ryk i to taki,aż łzy leciały.Potem do prababci na ręce poszła i też zanim się oswoiła to był ryk i 'mama' 'mama' i z rękami wyciągniętymi w moją stronę 
Na pewno czuje,że inne miejsce itp,ale nie porównasz tego z prawie rocznym dzieckiem .Zdecydowanie
coś chyba nieogar mam w głowie.. no to sto lat dla Panny Gosindy 

Tylko że już się nauczyłam z tym radzić i przed wizytą u nich zawsze mówię mężowi "jak będzie robiła tak, to powiedz jej coś', "mają ją nie przekładać z rąk do rąk" itd.tylko tym razem nie przewidziałam tego, że nie będzie mi chciała oddać córki, a męża niestety przy tym nie było... Myślałam, że mnie piorun strzeli!
Ja robię dokładnie to samo :) Wtedy juz jak poszłam karmić do innego pokoju i Przemek przyszedł, to mu zapowiedziałam, ze jak Jego mama kolejny raz zapędzi się do sypialni, to ma ją powstrzymać :) Widzisz, Twoja teściowa nie chciała Ci oddać córki a moja wkurza mnie tym, że po prostu wstaje i sobie ją ode mnie bierze :) I nie ważne, czy misia ma nakupkane, czy chce jeść - trzymałaby Ją i na siłę uspokajała, kiedy ewidentnie mała protestuje :) Wkurzyło mnie też to, ze Przemka brat zapalił fajkę na klatce, jak wychodziliśmy i Misiak na pewno trochę powdychał... :/ a nigdy wcześniej z dymem papierosowym nie miała do czynienia. AAA i te doszukiwanie się podobieństwa Michalinki do Przemka na siłę, podczas gdy nawet sam Przemek uważa, ze mała nie ma nic z niego :) Zdecydowanie nie lubię takich wypadów ;)
--
Takie małe to jeszcze nie czai za dużoNa pewno czuje,że inne miejsce itp,ale nie porównasz tego z prawie rocznym dzieckiem .Zdecydowanie

Inna sprawa, że ja teściów lubię
Jedyne co to musiałam tłumaczyć na czym BLW polega i dlaczego uważam, że to takie dobre dla dziecka jest
Jakoś dałam radę, choć teściowa nie wyglądała na przekonaną, to jednak nie komentowała, a tylko dziwiła się i cieszyła, że młody wcina karpia w galarecie, pasztet domowej roboty, kurczaka i barszczyk czerwony. Co prawda ja małego karmiłam swoimi łapkami, nie dawałam mu samemu jeść, więc to nie było takie do końca BLW, ale nie chciałam na Wigilii robić teściowej z domu jedzeniowego burdelu 
(tak jakby Gosia miała problemy ze snem albo była płaczliwa swoją drogą
).
[/urlInna sprawa, że ja teściów lubię Jedyne co to musiałam tłumaczyć na czym BLW polega i dlaczego uważam, że to takie dobre dla dziecka jest

Ciekawe, czy któraś przebije mojego teścia, który radził, żeby Gosi smoka zanurzyć w cukrze, żeby spała i nie płakała

Noł łejjjjj !!!!

według lekarza jest to normalne i żeby mu pomagać delikatnie termometrem
.

wyszedł, zeby z nami pojechać do lekarza - chyba nas kocha 
Nic nie płakała, tylko bardzo osłabiona była i nawet do pani doktor raz sie usmiechnęła

USG brzuszka wykazało, że w jelitkach ma dużą ilość gazów, a herbatki tylko by pogorszyły sprawę. Dodam, że Janek purtał głośno i nawet często, więc jakby to nie było wyznacznikiem tego, czy ma zalegające gazy w jelitkach...

;
;
;
;

100 lat dla Gosiaka Madzinkowego

A tak w ogóle, to chciałam się pochwalić, że Lilka od paru dni w końcu mówi słynne "agu"

bo nawet chore dziecko wstaje z kurami
i do godziny 6 już ją 3 razy przebierałam!!! Ale nie że tylko pieluszka, bo taka walnięta to nie jestem żeby po każdym pruczku na przewijak lecieć .... no ale te pruczki byly od razu rozlane na całe plecy!!! 3 razy zmieniałyśmy całą garderobę w ciagu godziny! (pieluszkę zakładałam tak jak zwykle, nie oduczyłam się przez noc
) mam równiez do zmiany moje prześcieradło... bo jeszcze sobie próbowałam "doleżeć" z nią u boku.... oduczyła mnie tego właśnie