Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Czy u takiego malucha machanie rączkami i nóżkami (czasami bardzo wzmożone) nawet w śnie jest normalne? Czasami podczas zasypiania ma potrzebę machnięcia rączkami co powoduje, że się rozbudza, a widzę, że jest zmęczony i chce spać.
Może wy mi coś podpowiecie.
Na ostatniej kontroli usg główki Kacperka po krwawieniach zostały poszerzone boki komór bocznych nie da się tego leczyć, może to być obojętne dla rozwoju ale lekarka zaleciła obserwację i zgłaszanie jak nas coś zaniepokoi.
Tylko tak teraz sobie myślę, że właściwie nie wiem co u takiego malucha jest nieprawidłowością.
Czy u takiego malucha machanie rączkami i nóżkami (czasami bardzo wzmożone) nawet w śnie jest normalne? Czasami podczas zasypiania ma potrzebę machnięcia rączkami co powoduje, że się rozbudza, a widzę, że jest zmęczony i chce spać.
Mam pytanie do mam, ktore maja dzieci w podobnym wieku co nasz Karolek i karmia MM.
Ile mleka modyfikowanego zjada na dobe Wasze malenstwo? U nas Karolek zjada coraz wiecej, srednio 750-800, a dzis zjadl az 890ml. Nie wiem czy nie za duzo czasem?
Linkowałam to samo parę postów wyżej ;-)
marylove: Linkowałam to samo parę postów wyżej ;-)
Od kilku dni Majka zaczyna mi plakac przy cycu. Albo je i jeczy z sutkiem w buzi, albo go wypuszcza, placze i szuka. Daje jej znowu, troche possie i znow puszcza i szuka. I potrafi tak zrobic kilka razy zanim zassie porzadnie i usnie. O co moze chodzic?
Przedwczoraj obcinałam młodemu paznokietki, a że spokojnie leżał i przysypiał sobie pomału to nie chciałam zapalać mocnego światła - tylko gdzieś tam lampeczka się paliła. I na wyczucie obcinałam. A tu nagle usłyszałam taki dziwny odgłos - to byłą jego skórka/opuszek. Nadcięłam delikatnie skórkę... Kacperek zaczął strasznie krzyczeć i płakać jednocześnie ale trwało to kilka sekund, bo to silny mężczyzna a nie mazgaj - podeszłam do światła i leciała mu krewka, ale na szczęście to nic poważnego...
Dziewczyny a ile waza Wasze maluszki? Ja wiem ze to sprawa indywidualna i nie mozna porownywac pytam z ciekawosci. My mielismy dzisiaj bilans, jutro beda rowno 2 miesiace i waga 6260 karmiony piersia.
waga ur. 3670, wychodzac ze szpitala 3450, w 2 tyg 4150, 2 mies 6260 - karmiony cycem