Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Ja kąpie zazwyczaj o 19:00 ale zdarza mi się przesunąć max na 20:30 jezeli wypada później to po prostu omijam kąpiel
I jak nauczyc go zasypiac samego?
madziauk twoje dziecko ma TYLKO niecale 2 miesiace... dlaczego ma sie nauczyc zasypiac samo? takie maluchy maja ogromna potrzebe bliskosci i ciepla mamy, nie odbierajmy im tego zbyt wczesnie!
isiula... nie możecie sobie odpuścić tej kąpieli o tej porze?
Tym sposobem sami poprzesuwaliście dziecku pory dnia i nocy... I utrwalacie to.Tak mi się wydaje.
Wczoraj ściągałam pokarm i wyszło tego 80ml. później już leciało po kropelce. Czy możecie mi doradzić?
Nawet bardziej pasuje mi kąpać później, bo mam nocny tryb życia i chodzę spać ok. 1:00 czasem później
nie wiem jak mam go odkręcić z tą kąpielą skoro zasypia mi o 19 już "na noc", a kąpać mogę dopiero o 21 jak wróci Luby
moja mama mówi, że daliśmy się sterroryzować , że u nas w domu rządzi Staś i pięknie nas sobie porozstawiał po kątach..
ja już 1,5 tygodniową Ninkę sama kąpałam bo ona wtedy właśnie ok 19 zasypiała już "na noc"
a dlaczego musisz czekać aż mąz wróci ?
nie możesz go sama wykąpać ?
Ja bym Go budziła
Ja bym Go budziła. Parę razy da popalić i się przyzwyczai...
Moja najcudowniejsza część dnia :)
Katka ma rację, przyzwyczaisz malucha i możesz mieć potem problem, teraz jeszcze jest mały, dużo łatwiej go przestawić. Jak teraz tego nie zrobicie, to za jakiś czas dopiero będzie Wami rządził
W sumie to nawet nie wiem jak mam go odkręcić z tą kąpielą skoro zasypia mi o 19 już "na noc", a kąpać mogę dopiero o 21 jak wróci Luby
Isuila, a nie możesz spróbować przestawić mu drzemek dziennych zamiast wybudzać? Kurde no, mi by było szkoda budzić malucha, będzie marudny i zmęczony.
mąż się jeszcze zdąży z nim nabyć
są przecież weekendy itp
Za to o 7 rano to tatuś przejmuje dziecko i te chwile są tylko dla nich... Może w ten sposób by pokombinować?
Ale jak rozumiem, ten czas od 19 do 24, to tak jakby dzień u Was trwa? A nie że Staś idzie spać jakby na noc i dopiero potem kąpiel?
Isiula, a jeszcze Ci napiszę, że może się stać z czasem tak, że Staś w ogóle nie będzie spał do 24:00, co wtedy zrobicie?
A Tatus Stasia, zawsze pracuje do 21?
nie brać małego do nas do łóżka, nie dawać smoczka itp.itd.
bo laktator nie ma noska, rączek oraz ciepłoty ciała dziecka
Dziewczyno, z tym to wrzuć na luz
więc kąpiel po 21 oznacza spanie od 24
U nas działa na to położenie ręki na brzuszku i szzzzzzz I jeszcze jedno pytanie - co zrobić jak dziecko krzyczy prawie zaraz po zaśnięciu i tak parę razy że aż mnie przeraża?!!! - z zamkniętymi oczami
nie no chodzi mi o takie po 8 miesiącu ale nawyki wyrabia się wcześniej:D
U nas działa na to położenie ręki na brzuszku i szzzzzzz