Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Dziewczyny a kiedy powinno się odzwyczajać dziecko do smoczka?
hej dziewczyny ostatnio na główce Tosi wieczorami zaobserwowałam coś dziwnego. Widać to zazwyczaj tuż przed i po kąpieli. Przy czesaniu tak jakby schodzi skóra. Kąpiemy małą w Oliatum i ostatnio próbowaliśmy próbkę szamponu Jonsons Baby (ale było przed tym szamponem). Wygląda to tak:
ono jest w saszetkach do rozpuszczenia.
Czy Marysia ma kiepską morfologię
A ja się cieszę, że Krzysiowi smoka nie dałam
A ja się cieszę, że Krzysiowi smoka nie dałam, bo od cycka odstawił się sam
oni maja naprawde duzy problem z tym kciukiem (i innymi tez w razie zaklejenia kciuka) a tego dziecko tysiac razy trudniej oduczyc niz smoczka ktory mozna po prostu zabrac.
Dawid tez nie chcial smoczka, wypychal jezykiem, mial odruch wymiotny, ale ja dawalam i w koncu sie przyzwyczail. Szczerze mowiac mnie to cieszylo bo np na spacerze nie musialam wyciagac cyca ani leciec na sygnale do domu.
A ja się cieszę, że Krzysiowi smoka nie dałam, bo od cycka odstawił się sam, butli ani smoczka nie miał, więc i nie miałam go od czego odzwyczajać :)
no tak ale nie kazdy mialby tyle czasu i cierpliwosci zeby calymi dniami karmic, ja nie mialam, piers sluzyla do jedzenia a smoczek do ssania. No i dzieci maja rozna potrzebe ssania, jak juz pisalam o moim bratanku, oni maja naprawde duzy problem z tym kciukiem (i innymi tez w razie zaklejenia kciuka) a tego dziecko tysiac razy trudniej oduczyc niz smoczka ktory mozna po prostu zabrac.
Pokarm się kończy? Ale ważyłam ją dziś i było 6.8kg. W ubraniu co prawda, ale 6 już przekroczyła. A jak była ważona 7 stycznia to ważyła 5.5kg, więc tyje mega szybko
Isiula, w tym samym momencie pisałyśmy. Tylko, że w domu jest cicho, nie ma żadnych nagłych dźwięków, ani hałasów, więc już sama nie wiem.
Ja się właśnie tych przypraw cykam