Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Gosia dzisiaj była na basenie, dwa ostatnie tygodnie przepłakała ledwo dotknęła wody,
dnośnie przekręcania na plecki... mój Kacperek nie potrafi ani na plecki ani na brzuszek... Czy to normalne?
A mam pytanie, jak podam Kini dwie ręce to ona podciąga się do siadu sama, czy jej już na to pozwalać można?
absolutnie nie! Moja Michasia była ostatnio badana przez neurologa, babeczka powiedziała mi, zę Mała juz przygotowuje się do siadu ale absolutnie mam Jej tego nie ułatwiać. Takie dzieci maja jeszcze za słabe plecy, można im tylko zaszkodzić.
tak jakoś się zbiegło że w tym samym czasie zaczęłam jej dawać probiotyk biogaia na problemy trawienne
Moja mała ma już 4mce a nie potrafi przewrócić się z brzuszka na plecki, jedynie z plecków na boczek potrafi , teraz bedziemy miały szczepienie to się zapytam pediatry co i jak.
mi Tadek też przez dwa ostatnie zajęcia takiego wyjca odstawiał, że musiałam po 10 min z wody wychodzić, bo nie dało rady wytrzymać, nie wiem co jest grane po cichu liczę że mu przejdzie, bo na zmianę basenu nie mamy szans
mi
jak sie mocno awanturuje to go kłade na brzuszek i noszę podtrzymujac ręka pod brzuszkiem ale sił juz mi brak bo on mały koksik ...
sysiajaw: unosi główkę do góry, kombinuje na wszystkie strony
--
moja podobnie, ale ważne by jej w tym nie pomagać :)
Kochane, mam pytanie. Za każdym razem w nocy, w dzień już rzadziej ale jak wstaję do Michaliny, robi mi się ciemno przed oczami i kręci w głowie przez moment.
zajrzałam do moich notatek w książeczce Natalki z pierwszego roku życia i okazało się, że moja starsza córka pierwszy raz przekręciła się na brzuch jak miała 6 miesięcy i tydzień...
Moja mała ma już 4mce a nie potrafi przewrócić się z brzuszka na plecki, jedynie z plecków na boczek potrafi
Moja Lusia wciąż, pomimo cwiczeń z fizjo, nie przekręca się na brzuszek- nawet dziś fizjo powiedział,że zakładał, że to szybciej pójdzie. Zmartwiłam się trochę, że rehab. nie przynosi efektów, a potem zajrzałam do moich notatek w książeczce Natalki z pierwszego roku życia i okazało się, że moja starsza córka pierwszy raz przekręciła się na brzuch jak miała 6 miesięcy i tydzień...
Zapytał,czy jak dzieci zaczynają w Polsce raczkować, to przywiązujemy je do czegoś, żebytego nie robiły...I już na powaznie dodał, że kompletnie nie rozumie po co hamować/utrudniać dziecku naturalny rozwój.--
No dziewczyny mi właśnie o to chodzi ja nie pomagam Kini siadać ona jak tylko złapie się czegoś dwoma rękoma to się podciąga do siadu, ja jej w niczym nie pomagam, wystarczy ze jej podam ręce a ona sama się podciąga, ja jej nie ciągnę, czyli w takich wypadkach nie powinno się dziecku tego wzbraniać. Ja sama też o tym myślałam przecież ja jej nie każe siadać ona sama to robi....
Wiecie może jak pobierają krew takim mauszkom jeśli mam tyle badać, normalnie z żyły??
Jakie znacie ćwiczenia na tą asymetrię. Tzn. Wojtuś preferuje skręcanie główki na lewą stronę.
Jadę do lekarza dziś z Kacprem, te suche placki pojawiły się na łokciach i na jednym kolanku. Niech mi w końcu coś podpowie co z tym zrobić.
Amelka zaczęła na mój widok mówić mama.
Ktos tu mowil o przekrecaniu na brzuszek?
Moj młody tez jeszcze tego nie robi jego rowiesnik ktory byl u nas w niedziele rowniez wiec chyba nie ma co sie martwic na zapas