Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Sysiajaw, a na ile godzin wracasz? Na 8?
Mozesz w czasie nieobecosci podac kaszke mleczna,lub kleik ryzowy z owoce jakim np.banankiem. Jakas marchewke ugotowac czy cos. I na jedno karmienie w miedzyczasie to chyba dasz rade odciagnac . A potem mozesz normalnie cycusia podac,jak juz w domu bedziesz. Trzeba to sobie poprostu jakos ulozyc.
ja właśnie tak sobie umyśliłam i tego się trzymam, małżonek zindoktrynowany przeze mnie popiera tą decyzję, ale kurczę przykro mi się robi jak widzę postawę lekarzy w tym względzie ...
Lekarka kazała rozszerzać dietę i nie czekać do 6 mcy, min. z tego powodu, dlatego myślę, że rozszerzanie to kwestia indywidualna, zależy od dziecka.
Pytanko mam, nie dawałam małej smoczka, choć mam w zanadrzu, i zastanawiam się czy jej nie przyzwyczaić do niego, bo mała strasznie ssie kciuk albo palec wskazujący, ssie tak mocno jak pierś, kiedy próbuję jej dać pierś to jest wnerw i woli palce, boję się, że od tego ssania będzie miała krzywe paluszki, co myślicie?
sysia to chyba zależy od dziecka czy się przyzwyczai bo może byc tak, że smoczek będzie dla niej nie do przyjęcia i będzie wolała paluszki. My używamy średnio smoczka zazwyczaj przy ubieraniu, usypianiu i jest ok, a są dni kiedy wygląda tak jakby go smoczek parzył i za chiny ludowe nie weźmie do buzi.
ja myślę, że palce są 1000 razy lepsze od smoka, i nie podejrzewam, żeby się zrobiły krzywe przez to że Kinga je ssie
Dziewczyny któraśz Was pisała (chyba Dii - jeśli się mylę to przepraszam), że nosi malucha w nosidle na b. Jeśli chodzi o babybjorn, to chyba nie jest to za dobra opcja dla takiego maluszka