Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Uwierzcie mi, że jabłka powodują wzdęcia

A próbowałaś dać jej jakiś soczek, wodę, kompocik?
A w nocy Lusia też nic nie wypija?
Ile dziecko musi wypić dziennie, żeby się nie odwodnić?

, co do butelek widać co dziecko to inna butelka, moja TT próbowała się nauczyć 2 miesiące i lipa, teraz próbujemy lovi, wczoraj udało jej się wypić całe 25ml przez 30 min
wczoraj udało jej się wypić całe 25ml przez 30 min

Ale za to gugacz jeden polubił jak nigdy leżenie na brzuszku
Leży tak nawet godzinę bez zająknięcia
Isiula - doraźnie tzn? Ja dziś pisałam raz rano, raz koło 17 i teraz przed snem. Nie wiem czy tylko np. późnym popołudniem i przed snem wieczorem nie podawać. A i podaje tylko 7 kropelek.
To co lepsze dziewczyny na wzdęcia żeby Malutka nie miala ? ja wypije herbatę z kopru to mała wzdęć nie ma (ale na opakowaniu napisane , że jest nie zalecana w czasie karmienia piersią ) czy podawać raz dziennie 10 kropelek espumisanu bo tyle jej wystarczy i też nie ma wieczorów płaczu...
I moja mala juz od jakiegos czasu namietnie macala kolanka, a teraz podnosi pupe jeszcze wyzej i zaczyna dotykac stopek. Jeszcze troche i sie za nie zlapie!
A mam pytanie do Was, moj maly ciagle wklada reke do buzi, masakra jakas. Ja mu daje smoczka i ino sie odwroce a juz reka w buzi, zabawek rzadnych nie umie jeszcze do buzi skierowac. Niechce aby mu cos z palcami sie stalo, wysuszyly sie czy cos w tym stylu od tego wkladania. I jedzenie nie ma nic do rzeczy bo robi top nawet tuz po posilku..

To jak najbardziej normalne w tym wieku, w ten sposób poznaje świat :) ja z tym nie walczę, staram się tylko zainteresować go czymś innym np. daję taką szmacianą zabawkę i wtedy ją szamie zamiast rączek albo daję swoją rękę. Ogląda ją wtedy z zainteresowaniem i pakuje do buzi moje palce. A jak się znudzi to znowu ssie swoje paluszki :) gdzieś czytałam, że dla dzieci ssanie paluszków jest jak jakieś orgazmiczne doznanie, więc nie będę mu tej przyjemności odbierać ;)
Ja jakiś czas temu chwaliłam moje dzieciątko, że ładnie śpi w nocy. I owszem to się nie zmieniło, nie muszę go lulać w między czasie, ale za to budzi się co 2-3 godziny na jedzenie. Czyżby nie dojadał? Sama nie wiem. Tak jest od dwóch dni..

Moj maly od urodzenia tak ma ze pierwszy sen ma 5-6 h a pozniej to juz co 2,5-3h z zegarkiem w reku wstaje na karmienie.
I mój Kacperek ma podejrzenie skazy białkowej, ale podaję mu tylko moje mleko więc nie wiem... To raczej nic złego. Chyba spokojnie możesz poczekać do wizyty u lekarza. A może mu nie służy to mleko... Sama nie wiem bo nie używałam... Więc w 100% nie pomogę. Może dziewczyny, które to stosują...?

dziewczyny moja Ninka miała taki etap w swoim życiu [ok lipca/sierpnia kiedy te upały były], że potrafiła mi przez kilka dni nie wypić ANI 10 ML mleka ani wody ani niczego
czaicie ?
ani 10 ml
madziik mój syn na bebilon pepti od jakiś 3 tyg i co do kupek to różnie bywa raz są zielone, a raz brązowe z grudkami mleka i zazwyczaj są rzadkie. Z ilością też rożnie raz są 3 na dzień lub tak jak dziś nie bylo nic.

. Na rękach źle, na łóżku źle, w łóżeczku źle.... okropnie się z tym czuję, że jej nie rozumiem
. Jak już uśnie to potrafi przespać ciurkiem 6h albo w między czasie obudzić się tylko na karmienie i później śpi dalej, ale wieczory to jakaś masakra...
I im bardziej zmęczona tym bardziej kapryśna a zasnąć nie potrafi