Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Uwierzcie mi, że jabłka powodują wzdęcia
A próbowałaś dać jej jakiś soczek, wodę, kompocik?
A w nocy Lusia też nic nie wypija?
Ile dziecko musi wypić dziennie, żeby się nie odwodnić?
wczoraj udało jej się wypić całe 25ml przez 30 min
Isiula - doraźnie tzn? Ja dziś pisałam raz rano, raz koło 17 i teraz przed snem. Nie wiem czy tylko np. późnym popołudniem i przed snem wieczorem nie podawać. A i podaje tylko 7 kropelek.
To co lepsze dziewczyny na wzdęcia żeby Malutka nie miala ? ja wypije herbatę z kopru to mała wzdęć nie ma (ale na opakowaniu napisane , że jest nie zalecana w czasie karmienia piersią ) czy podawać raz dziennie 10 kropelek espumisanu bo tyle jej wystarczy i też nie ma wieczorów płaczu...
I moja mala juz od jakiegos czasu namietnie macala kolanka, a teraz podnosi pupe jeszcze wyzej i zaczyna dotykac stopek. Jeszcze troche i sie za nie zlapie!
A mam pytanie do Was, moj maly ciagle wklada reke do buzi, masakra jakas. Ja mu daje smoczka i ino sie odwroce a juz reka w buzi, zabawek rzadnych nie umie jeszcze do buzi skierowac. Niechce aby mu cos z palcami sie stalo, wysuszyly sie czy cos w tym stylu od tego wkladania. I jedzenie nie ma nic do rzeczy bo robi top nawet tuz po posilku..
To jak najbardziej normalne w tym wieku, w ten sposób poznaje świat :) ja z tym nie walczę, staram się tylko zainteresować go czymś innym np. daję taką szmacianą zabawkę i wtedy ją szamie zamiast rączek albo daję swoją rękę. Ogląda ją wtedy z zainteresowaniem i pakuje do buzi moje palce. A jak się znudzi to znowu ssie swoje paluszki :) gdzieś czytałam, że dla dzieci ssanie paluszków jest jak jakieś orgazmiczne doznanie, więc nie będę mu tej przyjemności odbierać ;)
Ja jakiś czas temu chwaliłam moje dzieciątko, że ładnie śpi w nocy. I owszem to się nie zmieniło, nie muszę go lulać w między czasie, ale za to budzi się co 2-3 godziny na jedzenie. Czyżby nie dojadał? Sama nie wiem. Tak jest od dwóch dni..
Moj maly od urodzenia tak ma ze pierwszy sen ma 5-6 h a pozniej to juz co 2,5-3h z zegarkiem w reku wstaje na karmienie.
dziewczyny moja Ninka miała taki etap w swoim życiu [ok lipca/sierpnia kiedy te upały były], że potrafiła mi przez kilka dni nie wypić ANI 10 ML mleka ani wody ani niczego
czaicie ?
ani 10 ml
madziik mój syn na bebilon pepti od jakiś 3 tyg i co do kupek to różnie bywa raz są zielone, a raz brązowe z grudkami mleka i zazwyczaj są rzadkie. Z ilością też rożnie raz są 3 na dzień lub tak jak dziś nie bylo nic.
I im bardziej zmęczona tym bardziej kapryśna a zasnąć nie potrafi