Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

Judka, masz pomysł jak to zrobic..? Wiem ze latwo idzie kiedy dziecko samo sie odstawia ale... Tak samemu otym zdecydowac i wprowadzic to w zycie....
--
I mam nadzieję, że nie dojdę do etapu zmęczenia i frustracji aż do czasu kiedy planuję zakończyć karmienie, choć jak wtedy zakończyć to też pomysłu brak.

) i nie mogła zasnąć. 
Ja od początku Kacpra kładę w jego łóżeczku i mam problem jak wezmę go do naszego łóżka bo wtedy się wierci i nie zaśnie z nami.
jak to zrobic..?

) no i czuję się meeeega. Dawno nie kupowałam nic dla siebie, tylko ciągle coś Majce
Mała na mm nie miała żadnych kolek, wysypek, nie chorowała dotąd, od miesiąca przesypia całe noce, śpi w swoim łóżeczku. Mi nie brakowało bliskości i myślę, że jej też- jak była mniejsza to czasem spała na mnie po 2-3h, teraz większość dnia się bawimy, gadamy itd.
Nie jest ode mnie uzależniona, zostaje z tatą albo z babciami, więc mamy czas dla siebie, kiedy potrzebujemy. Poza tym byłam 3 dni w szpitalu i nie musiałam się martwić chociaż o jej jedzenie...
Przynajmniej nie będę wspominać pierwszych miesięcy życia mojego dziecka jako najgorszych w moim życiu- a znam takie osoby

Moja dwójka spała ze mną od urodzenia- tzn Ewunia kilka nocy przespała w łóżeczku, ale potem spała już z nami. Krzyś od pierwszej nocy tylko przy mnie. W końcu sami dojrzeli do "samodzielności"- Ewunia podziękowała za wspólne spanie mając cztery miesiące, Krzyś jakoś mając osiem. W obu przypadkach bez uczenia ich tego, bez płaczu, bez protestów. Więc większość dzieci sama dojrzewa prędzej czy później. I o ile u Ewuni to był zauważalny proces, tego "oddzielania się", to u Krzysia to poszło właściwie z dnia na dzień- pisałam, że chyba do osiemnastki ze mną będzie spał,a kilka dni później już wolał swoje łóżeczko.
Kurka, ponad rok minął, a ja dalej pamiętam ten moment
I jeszcze jak miał 8mcy, to dalej tulił się do mnie całymi dniami, na rękach u mnie był ciągle. A teraz jak się zajmie klockami, to i 2h nawet się za mną nie obejrzy. Więc to też się zmienia

aby poświęcać się dziecku

I tak już (odpukać) do dziś :)
ak np lubisz chodzić po górach i wybierasz się na wycieczkę-to też w pewnym momencie trasy jesteś zmęczona, ale zaczynając byłaś tego świadoma i to jest niejako nieodzowny element tej aktywności, więc nie wściekasz się o to
JA TO DOPIERO DOSTANĘ EEEE!
pochwale się przy okazji
a ja sobie nie wyobrażam karmić piersią Łucji dla mnie nie było w tym magii JA TO DOPIERO DOSTANĘ EEEE!

a tymczasem Maxi jest niezwykle spokojnym i radosnym dzieckiem, śpi całe noce i do tej pory nie mieliśmy żadnych problemów....być moze to dlatego ze i ja jestem duzo spokojniejsza, mam olbrzyma cierpliwość i nic mi nie przeszkadza ....w ciąży natomiast byłam przeokropna
dodatkowo butelka ma te plusy ze mój mąż rowniez moze go nakarmić

Czy te forum jest platne po okresie 30 dni??
Forum jest darmowe, tylko jak chcesz prowadzić wykresy lub karty ciąży to musisz mieć opłacone konto.
rozmrażam moje mleko i podaję w butli, najczęściej pomaga i jak zje to usypia.

jeden dzień w ubieglym tygodniu.

Mamy chłopczyków mam pytanie czy wędrujące jąderka to normalna sprawa?

Czy jak Wasze maluchy wpychają raczki do buźki to tez tak daleko jak moja ona już prawie z 5 razy wywołała sobie odruch wymiotny.
Czy jak Wasze maluchy wpychają raczki do buźki to tez tak daleko jak moja ona już prawie z 5 razy wywołała sobie odruch wymiotny.

) nic bym nie zmieniła.
, a dwa - uwielbiam jak jest taka wtulona we mnie i z takim smakiem sobie śpi 

Uwielbiam te chwile cycozwisania - serio!

A przede wszystkim staram się stawiać w jej sytuacji. Tzn. jeżeli potrzebuje cyca do spania, to go ma - analogicznie, gdy ja potrzebuję od męża przytulenia, to on mnie przytula, a nie mówi, żebym np. stała się bardziej dojrzała, bo mam już tyle lat a nadal chcę się przytulać. ;)śpi po dwie godziny :)

Jak to zrobiłaś????
wypiła troszkę i więcej nie chciała. Przez kilka dni ciagnęła max 10-20 ml.