Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
I jeszcze taką mam refleksję, że Łatwy Plan Tracy Hogg to nie dla kolkowych dzieci... Czytam właśnie teraz "Język niemowląt" i byłam bardzo ciekawa, co powie na ten temat. Aż przeskoczyłam o kilka rozdziałów do przodu, żeby się dowiedzieć szybciej. Tymczasem ona napisała, że część przypadków nie powinno być klasyfikowanych jako kolki. Ale na kolkę żadnego sposobu nie podaje.
Na pewno coś znajdziesz :) Ja to się tym akurat w ogóle nie przejmuje tylko zakładam nawet jak są za duże
Dziewczyny jak u Was jest z drzemkami w ciagu dnia?
A cisneli mnie msc temu na szczepieniu o dodatkowe produkty w diecie , no ale po tym juz zaczne od marcheweczki jablka .a wy jakie plany macie?
Sposoby postępowania z kolkami, gazami, refluksem i innymi problemami szczegółowo Hogg omawia w książce "Zaklinaczka dzieci". Powiedziałabym, że Język niemowląt to wstęp do zaklinaczki.
Myśmy mieli dziecko z problemami brzuszkowymi i łatwy plan zadziałał - z tym, że nie do końca wyglądał tak jak w książce - dostosowaliśmy go do siebie - nie chodzi przecież o to, żeby sztywno trzymać się zastosowanego planu, tylko żeby znaleźć taki, który danej rodzinie pasuje i go przestrzegać - wtedy i rodzice i dziecko są szczęśliwi...
Dziewczyny jak u Was jest z drzemkami w ciagu dnia? U nas cieżko sie robi. Czasami nie mogę uspac Karolka. Teraz go bujam na ramieniu, ale jak go kladlam to był ryk. Suszarka jedynie go uspokaja, teraz podespal 20 nim i sie obudził z płaczem , więc znowu suszarka poszła w ruch. Jest najedzony, wybawil sie na macie, pieluszka zmieniona, w pokoju przewietrzylam. Już pomysłu mi brak jak go uspac. Pieluszka na buzie nie działa - jest wielki ryk.
Walczę
nie wiem czym moge go smarowac. oliwka na wilgotna skore czy czyms innym?