Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
A mogę spytać jak Wy sobie z tym radziliście?
- a jakie mozna witamki podczas KP?? no i witaminki, ktore biore jak mi sie przypomni
dziekuje :) femibion natal 2
Mam pytanie do mam chodzących z dzieciaczkami na basen. Dziś ogladaliśmy z eMem te gatki do plywania i jakies takie liche nam sie wydają do ewentualnego ich zakupkania. Czy takie majty utrzymaja bobasową kupkę?
Dziewczyny, na pewno nie jednej wypadaly wlosy po urodzenia maluszka.. jak sobie z tym radziliscie/radzicie??? bo u mnie istna masakra, dziwie sie ze jeszcze mam wlosy wogole :(
agi_s - a mozesz podac linka do tego filmika na you tube? bo mnie sie wydaje ze moj synek polyka bardzo duzo powietrza z nie odbija za kazdym razem i nie wiem co robic zeby mu sie porzadnie odbilo, klade go na brzuchu ale wytrzyma na nim z 2 minuty i jest placz, czasem odbije czasem nie, a moze to te gazy utrudniaja mu sen czasem....
madziik1983: Dziewczyny, na pewno nie jednej wypadaly wlosy po urodzenia maluszka.. jak sobie z tym radziliscie/radzicie??? bo u mnie istna masakra, dziwie sie ze jeszcze mam wlosy wogole :(
U mnie też. Jeszcze czegoś takiego nie przeżyłam i jestem przerażona. Biorę witaminy i nic lepiej.... czy to dopiero przejdzie jak skończę karmić??/
a najgorsze jest to, że co chwila wyjmuję Stasiowi moje kłaki z rączek, mimo że chodzę tylko w związanych!
Właściwie to nie spinaliśmy się przy tym, żeby Młody samodzielnie zasypiał. Na początku zasypiał przy piersi i nie szło go budzić. A potem z pomocą przyszedł nam smoczek.
No i gdy sama nie spałam, kładłam Młodego spać na brzuszku - na łóżku albo na mnie - spał wtedy lepiej, dłużej i gazy wychodziły. Z tym trzeba uważać, bo maluch nie potrafi się przekręcić jeszcze i trzeba pilnować, żeby mu się nic nie stało.
Jeżeli chodzi o gazy, to świetnie sprawdzał się też masaż brzuszka - tylko nie taki tradycyjny antykolkowy. Na youtube znaleźliśmy filmik, jak należy kłaść dziecko do odbijania na brzuchu (na kolanach dorosłego) i takie kładzenie plus lekkie klepanie po pupie i lekkie rolowanie (kołysanie na boki) dawało świetne efekty - masowaliśmy zwykle przed nocnym snem, kiedy na brzuszku jeszcze bałam się go kłaść. Po paru tygodniach okazało się, że to klepanie tak polubił, że wystarczyła chwila i przy tym usypiał.
Dii, cos zakazanego? Tzn.co? Nie ma przy karmieniu rzeczy ,,zakazanych,,(nie mowie tu o alkoholu). Mozna jesc wszystko,ale z umiarem.
Np. leki maja najwieksze stezenie w ciagu 45-90 minut po przyjeciu i wtedy najlepiej wziasc leka albo w czasie karmienia badz od razu po nim. ( ja np. tak bralam ibuprom,choc jego przenikanie do mleka jest znikome).
Jeśli powiedzmy, tak jak Acia o tym pisała, chciałabym sobie podjeść czegoś zakazanego i mam odciągnięte wcześniej mleko, to np. nadchodzi pora karmienia, daję tą butlę i potem co? Już mogę prosto z piersi? Czy tam cały czas są te zakazane rzeczy i muszę to odciągać i wylewać? I jak tak to ile muszę odciągnąć? I po jakim czasie w mleku są te składniki? Kurcze wcale się na tym nie znam...
Kiedy zaczynaja wlosy leciec?
chyba nie musza, bo gdyby tak bylo z pewnoscia zauwazylabym, ze wypadaja mi duzo bardziej niz przed porodem... a wypadaja mi duzo, duzo mniej.
Jak tylko zaczela plakac to wiedzialam, ze cos sid stalo, bo nigdy tak nie plakala... To bylo straszne, az mi sie nogi ugiely, jak ja zobaczylam na podlodze i plakalam razem z nia. Szczescie, ze lozko nie jest wysokie i wykladzina miekka. Obserwuje ja i widze, ze zachoeuje sie normalnie, chichra sie, itp. Ale czuje sie z tym okropnie... I tak mi jej szkoda
--