Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

Czy wasze dzieciaki tez uwielbiają oglądać reklamy?
Czy wasze dzieciaki tez uwielbiają oglądać reklamy?

sysiajaw- a czy swojej 6-letniej corce tez zabraniasz ogladania Tv?

Kacper tak wszystko nadgonił, a nawet w niektórych sprawach wyprzedza swoj wiek
Uważam że dzięki bajkom Disneya które oglądałam jako mała dziewczynka rozwinęła się u mnie niesamowita wrażliwość i empatia. Bajki są potrzebne dzieciom.

), ale wieczorami często przebywa w pokoju gdzie jest włączone, z tym, że raczej poza zasięgiem jej wzroku i zazwyczaj mocno ściszony, na wypadek gdyby chciała zasnąć. Jak się z nią wejdzie na rękach do pokoju z telewizorem, to pierwsze co robi, to go lokalizuje
Także odpowiadając na wyjściowe pytanie- owszem, lubi
Ale nie przyszłoby mi do głowy traktować to jako rozrywkę "dla niej".
Dla mnie to jest tresura. Mnie tak nie wychowywano i bardzo za to jestem rodzicom wdzięczna, że jak miałam ochotę to szłam na podwórko, jak miałam ochotę bawić się lalkami to się bawiłam, a jak chciałam oglądać bajkę, to sobie włączałam- i nie traktowałam tego jak nie wiadomo jakiej nagrody czy atrakcji

w tym rokunie widzialam przez caly okres ferii zadnego dziecka na sankach- u mnie nie bylo sniegu he he

[/url
i tyle...;) myślę, że to nie jest jakieś bardzo straszne, a Dominika najlepsza reklama to ,,bierz co chcesz, plazmę weź..."
(pewnie dlatego, że mu tyo śpiewam) jak to słyszy to od razu szuka skąd to leci:DMoje dziecko w ogóle tv nie interesują, no może poza napisami końcowymi i programem tv (też napisy), może być cały dzień włączony telewizor,a Ona nawet na niego nie spojrzy...
Oliwka to zaraz skacze , krzyczy A A A A i pokazuje palcem
Reklama wiewiórek,misie,pieski, a już nie wspomnę o dzidziach,bo wtedy to jest odlot

Oprócz tego super działają żyrandole, dość kontrastowe zabawki, ale nadal myślę że nie należy z bodźcami przesadzać.
, doszłam do wniosku że jednak trzeba spróbować metody a' la Tracy Hogg. Uznałam że w tym zakresie ma ona racje. Dziecko jedząc tak często spija tylko pierwszą fazę, czyli przekąsza sobie i nie najada się do syta. Dlatego też podjada często a więc blędne koło się zamyka.Spróbujcie nie podawać dziecku piersi o każdej porze w nocy lub przeczytajcie tą książkę. Mnie ona bardzo dużo dała, jest w niej dużo studium przypadku wszelkiego rodzaju. Znacznie bardziej wartościowa niż Język Niemowląt.