Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Dziewczyny, jakie bajki polecacie do czytania maluchom?
Myślisz, że to nie jest dobry pomysł?
Bazujecie na Andersenie? Czy ktos inny skradł Wasze serca i biblioteki?
Samo mowienie do dziecka ma chyba taki sam wplyw?
A to jeszcze podrążę temat zębów, czy jakieś pasty się stosuje?
być może bajki bardziej wpływają na poszerzenie wyobraźni, powstają też procesy porównywania dobrej postaci z ta złą, tworzą jakieś tam wyobrażenia o miejscach i sprawach na co dzień niedostępnych dla dzieci itd.
a dziewczyny czytaja dzieciom 3-6-9 miesiecznym, i do tego sie odnosilam.
on ma fazę na pokazywanie wszystkiego w książeczce i trzeba to nazywać. Robi "eee", a ja mówię "krowa", "eeee" - "a to ptaszek",
Także bajki chyba jeszcze zaczekają na swoją kolej...
u mnie jest dokladnie to samo, z ta roznica, ze anastasia nie mowi: "eeee" tylko "qua" (co po wlosku znaczy "tutaj" choc nie wiem, czy to ma na mysli)
"Pewnie chciałabyś, by z mamusi cycuszków zamiast mleczka leciała kaszka" a Ona na to: "Nie nie nie nie"
Frag, jak sie czujesz? :)
co do tego jedzenia co 3 h przez maluchy, bo w ogóle już na szkole rodzenia nam o tym mówili że maluchy powinny właśnie co tyle czasu jeść
A co do pamperów to my już przeszliśmy na 4. I rzeczywiście śmierdzą. Rano mam wrażenie, że Majka zafajdana jest po pachy, a tam tylko siuśki..
moim zdaniem dobrym wyjściem są bajki grajki, mam ich sporo dla młodszych dzieci są fajne krótsze takie po 15 minut ale są też długie po 40 minut np król bul czy pora na telesfora, właśnie w starym wykonaniu kobuszewskiego, zborowskiego czy kwiatkowską, z pięknymi piosenkami.
pierwszą księgę serii "Poczytaj mi mamo" (nowe wydanie). Na razie najbardziej podoba mu się "Lokomotywa" Zwłaszcza końcówka, kiedy wiersz się robi mocno rytmiczny...
--