Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Kiedy to zleciało?!
.
[/urlprzyzwyczajałam moją 7-latkę już od niemowlaka, efekt taki, że nie pójdzie spać jeśli jej bajek na noc nie przeczytam, uwielbia wszelkiego rodzaju książki,

ja bym w tej chwili zasneła nawet na stojaco;-) i uczymy sie zasypiania nie na cycusiu.... szkoda gadać... ale
Mama mi odpowiada własciwie tak przy okazji - gotując obiad, prasujac itp.... i w ten sposób nauczyłam się czytać jako pierwsza w przedszkolu i czytałam dzieciom ksiazki na drzemce....
Pod koniec miesiąca ma być 17 St- oj jak zazdroszcze... a co do tego kiedy dzieci zaczynaja mowic to chyba czytanie niewiele ma wspolnego. Moja kolezanka ma dwoje dzieci.. corka zaczela mowic grubo po skonczeniu 3 lat a synek jak mial 1,5. A zajmowala sie nimi tak samo.No chyba ze mlodszy podlapal od starszej siostrzyczki :)

odłozony do spania samodzielnie zasypia w łóżeczku w kilka minut. W ciągu dnia ma ze 4-5 drzemek. Potrafi sie sam sobą zająć nawet przez godz ze 3 razy dziennie. Zasypia ok 20, 1-2 razy w nocy się budzi i wstaje ok7-8.
Spojrzałam na Twój suwak i niedawno miała 4 miesiące,a za chwilę będzie już siódmy...
Chociaż ostatnio usnęła na siedząco na moich kolanach to tylko się zorientowałam,bo zrobiło się cicho i głowa jej opadała
nie wiesz co stracilas (chociaz nie jest powiedziane, ze sie nie odmieni)
nie wiesz co stracilas (chociaz nie jest powiedziane, ze sie nie odmieni)
Chodzi mi o takie chodzenie i bujanie żeby w końcu zasnął czy też, że zawsze muszą to być ręce bo inaczej nie zaśnie. Bo podczas karmienia czy trzymania na rękach zasnął nie raz.
Nie odczuwam, żebym coś straciła bo lubi się przytulać do mojego biustu i tak zasnąć, a ja go w tedy nie odkładam.

[/urlNo i nie uważam, że straciłam coś z tego powodu. Przecież bliskość to nie tylko moment usypiania, to też karmienie, przytulanie, zabawy, noszenie na rękach, w chuście.
", co oznacza wypowiedz w tonie zartobliwym, pewnie nie zwrocilyscie na to uwagi.
oczywiscie, prosze sie nie oburzac i nie brac wszystkiego co czytacie zbyt powaznie - na koncu mojej wypowiedzi wstawilam "", co oznacza wypowiedz w tonie zartobliwym, pewnie nie zwrocilyscie na to uwagi.
wiem co miałaś mi do powiedzenia, a ja odpisałam moje odczucia. Oburzania nie było ani śladu
) i wie co dla niego dobre. Mój nie lubi zbyt długiego noszenia na rękach, co nie oznacza, że wszystkie dzieci tego nie lubią etc.

.
.
[/url

). Bo to jest bezmyślność-w sumie nawet nie wiem jak to nazwać, bo sobie nie wyobrażam takiej sytuacji.
Moje dziecko było karmione i jest na żądanie-na pewno nie w ustalonych przez nas porach. Ale nie każdy jej płacz to żądanie jedzenia- gdybym przy każdym , dawała jej jeść, to by zjadała po kilka łyków, a za pół godziny znowu by była zła i głodna. Czy u dzieci kp układ pokarmowy działa inaczej? Jest dziesiątki sposobów bycia z dzieckiem blisko, a im starsze, tym więcej. Więc skoro kilkumiesięcznemu dziecku się śpiewa, tuli je, nosi, głaszcze zamiast od razu rozpinać bluzkę-i to działa!- no to tylko pogratulować mamie, że tak dobrze wyczuła czego jej dziecku potrzeba