Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Jaheira- a napisz mi, tylko szczerze, czy nie zdarzylo Ci sie pomyslec " Ja pierdole, nie mam juz sily" ?
Co chcę przez to powiedzieć? Ano to,że teraz póki Wasze dzieci nie chodzą, nie wstają, nie siadają, to może i triumfujecie.
Ale zapewniam Was,że im dalej w las tym większą cierpliwością trzeba będzie się wykazać.
azniee: A zjechanie kogoś tekstami o braku znajomości podstawowych potrzeb dzieci, za żartobliwe stwierdzenie "mały dał mi popalić" odnosi się do jakich metod?
Poczucia humoru u mnie dostatek, potrafię też czytać ze zrozumieniem i mimo wszystko ciągle nie widzę żartobliwego tonu w wypowiedzi Dii...
Tak, podtrzymuję to,że część osób nie posiada elementarnej wiedzy nt rozwoju dziecka.
Wiecie, ale dla mnie macierzyństwo to jest sielanka:-)
Kurcze....jak Ty to robisz Kobieto?
Od początku jestem zmuszona podawać butelkę czy też sam wybrał, że woli zasypiać sam i nie lubi być zbyt długo noszony na rękach (może mu się zmieni, ale piszę jak jest teraz). Są dni kiedy szkoli moją cierpliwość, a są dni, że jest jak aniołek ale próbuję się dostosować chodź nie zawsze jest to łatwe i czasami próbuję dostosować jego.
będę na siłę karmiła papkami po 4 m-cu
to może ma ochotę Wam pomóc?
I już nie raz usłyszałam, że obiadu nie gotuję, albo że nie posprzątane...

bardzo mamie dokuczasz w nocy ?
Idealna mama tez nie chce byc.

A może kwestia tego,że staram się zrozumieć moje dziecko? Staram się wejść w jego skórę i wyobrazić sobie co może czuć? Może to kwestia tego,że jak napisała hydro nie kieruję się wyłącznie tym co moje dziecko powinno, lub musi...Fajnie, że napisałaś te zdania, Jaheira, bo mi się wydaje, że to powinno być kluczowe w relacjach międzyludzkich, relacjach podmiotowych, a przecież relacja rodzic-dziecko też do nich należy, o czym często się zapomina...
Tylko nie wszystkim mogę być stanowcza

)