Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Jaheira- a napisz mi, tylko szczerze, czy nie zdarzylo Ci sie pomyslec " Ja pierdole, nie mam juz sily" ?
Co chcę przez to powiedzieć? Ano to,że teraz póki Wasze dzieci nie chodzą, nie wstają, nie siadają, to może i triumfujecie.
Ale zapewniam Was,że im dalej w las tym większą cierpliwością trzeba będzie się wykazać.
azniee: A zjechanie kogoś tekstami o braku znajomości podstawowych potrzeb dzieci, za żartobliwe stwierdzenie "mały dał mi popalić" odnosi się do jakich metod?
Poczucia humoru u mnie dostatek, potrafię też czytać ze zrozumieniem i mimo wszystko ciągle nie widzę żartobliwego tonu w wypowiedzi Dii...
Tak, podtrzymuję to,że część osób nie posiada elementarnej wiedzy nt rozwoju dziecka.
Wiecie, ale dla mnie macierzyństwo to jest sielanka:-)
Kurcze....jak Ty to robisz Kobieto?
Od początku jestem zmuszona podawać butelkę czy też sam wybrał, że woli zasypiać sam i nie lubi być zbyt długo noszony na rękach (może mu się zmieni, ale piszę jak jest teraz). Są dni kiedy szkoli moją cierpliwość, a są dni, że jest jak aniołek ale próbuję się dostosować chodź nie zawsze jest to łatwe i czasami próbuję dostosować jego.
będę na siłę karmiła papkami po 4 m-cu
to może ma ochotę Wam pomóc?
I już nie raz usłyszałam, że obiadu nie gotuję, albo że nie posprzątane...
bardzo mamie dokuczasz w nocy ?
Idealna mama tez nie chce byc.
Fajnie, że napisałaś te zdania, Jaheira, bo mi się wydaje, że to powinno być kluczowe w relacjach międzyludzkich, relacjach podmiotowych, a przecież relacja rodzic-dziecko też do nich należy, o czym często się zapomina... A może kwestia tego,że staram się zrozumieć moje dziecko? Staram się wejść w jego skórę i wyobrazić sobie co może czuć? Może to kwestia tego,że jak napisała hydro nie kieruję się wyłącznie tym co moje dziecko powinno, lub musi...
Tylko nie wszystkim mogę być stanowcza