Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
zdradź mi je, bo chętnie z nich skorzystam
Sysia, ja widzę, że nie czytasz ze zrozumieniem, o czym ja piszę. Pisałam znowu o konkretnym przypadku - że matka wiedząc, że jej dziecko uśnie szybko przy piersi, woli się z nim użerać i uczyć na siłę zasypiania w łóżeczku, nawet jeśli nie jest na to gotowe.
Sysiajaw ja nie raz gdy nie miałam czasu usypiałam Adasia w chuście, tzn. a właściwie nie usypiałam, wkładałam do chusty, dziecko obserwowało co robię, aż zasnęło, zupełnie nieświadome, że to była forma usypiania. Może spróbuj?
oprócz wypłakania się u mamy na rękach i odlotu wtedy po 15 minutach
jakbyś Ty mnie zrugała
ale wcześniej była mowa o pozwalaniu na płacz dziecka..a co ja mam zrobić jak tylko go przeczekać bo nie ma wyjścia...
woli się z nim użerać i uczyć na siłę zasypiania w łóżeczku, nawet jeśli nie jest na to gotowe.
a próbowałaś kłaść ją wcześniej? tzn z Ewunią było podobnie, dopóki nie załapałam, że za późno ją usypiam, jak jest już za bardzo zmęczona- wtedy wszystko było na nie. Jak szybciej wyłapywałam sygnały, że robi się zmęczona, to zasypiała spokojniej. A jak jej się wyregulowały drzemki, to już w ogóle łatwiej było
I to głównie o to chodzi, a nie o to, żeby sprawić, żeby dziecko nigdy nie zapłakało, a jak zapłacze to uciszyło się w ciągu 2sek. Tak działa knebel, a nie rodzicielstwo bliskości
Sysia- u mnie tarcie oczek/ziewanie to już było zdecydowanie za późno. Wyła, bo była zbyt zmęczona, żeby zasnąć. Ale była wtedy młodsza od Twojej córeczki.
A teraz martwię się jej temperatura 38 stopni , nie jest marudna ale prawie cały czas mi śpi na rekach a w przerwach ciumka pierś.
a u nas po kąpieli jest od razu cyc i spanko. I tak systematycznie
nie muszę do karmienia wstawać.- a to nie bierzesz w nocy na odbijanie???
Miałyście coś podobnego u swoich małych mężczyzn? Albo
Penny miło Cię słyszeć
O kurka! Nadia ma już 8 miesięcy
Penny, gdzie Ty się podziewałaś?
PENNY: W kwestii siusiaka nie pomogę, ale jak czerwone i w trakcie sikania bolało, to może faktycznie coś tak się dzieje niefajnego