Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Regi, dziewczynki ( najczęściej ) szybciej się rozwijają niż chłopcy
.Następny bilans po skończonym roku i dodatkowo badanie wzroku.
A jak mnie ostatnio moj tato wnerwil...zaczal go stawiac, myslalam, ze mu tak zaraz nawtykam, az mu pojdzie w piety. A wg moich rodzicow, nic mu od tego sie nie stanie...
Nie zostawilabym mojego dziecka z teściowa, bo az strach pomyśleć co by z nim zrobiła ;)
--
I tez go dopadl lek separacyjny, bo siedze w pokoju jest oki, a tylko za drzwi wyjde do ubikacji np to tez zaraz w placz, wracam a on usmiech od ucha do ucha..
Dzisiaj Maks zrobil obrot z pleckow na brzuch ::)
No, ale mój to się naprawdę nie śpieszy...
Dii - ja najpierw wstawałam, stawiałam pierwsze kroczki a na końcu nauczyłam się siadać.
Winni a pytam z ciekawości, co na to pediatra albo fizjoterapeuta (o ile konsultowałaś to) ?
A znacie jakieś strony internetowe dla mam i dzidzi gdzie można się zarejestrować i dostać jakieś próbki?? np. pampers lub coś innego??
A tak się martwiłam, że przez pare tyg stał w miejscu i nie mogliśmy przekroczyć 7kg- Maks wazy jakies 6500, wiec nie ma sie co martwic.
A znacie jakieś strony internetowe dla mam i dzidzi gdzie można się zarejestrować i dostać jakieś próbki?? np. pampers lub coś innego??- na stronce Hippa pisaly dziewczymi pare dni temu, ze sie dostaje prezenciki
wystarczy poprosić o wykreślenie swoich danych osobowych z bazy.
Idę dziś z lusia do lekarza,bo od wczoraj strasznie charczy przy oddychaniu i kaszel ma taki mokry. Nie ma gorączki ani kataru, ale lepiej dmuchać na zimne.
- Maks wazy jakies 6500, wiec nie ma sie co martwic.
Logując się na strony (hipp czy bebiko itp) nie jest wymagane podanie nr.tel. Natomiast w szpitalu wypełniało sie ankietę dołączoną do pudełek i stamtąd dzwonią czy wysyłają głupie sms, gdybym wtedy wiedziała to bym zmyśliła nr
widzę, że od tygodnia się mi dziecię gibie w pozycji czworaczej, więc pewnie niebawem ruszy, a jak ruszy to i siadać zacznie na bank
Moją Oktawię nie interesuje siedzenie więc nie rwie się żeby usiąść.Sadzam ją do jedzenia i to wszystko.Teraz upodobała sobie wstawanie i stanie na nóżkach co sprawia jej sporo radochy więc robi to nagminnie .Myślę że gdyby raz usiadła robiłaby to częściej ale to jest moje gdybanie.
Raz jej odpowiedziałam: " Zrobisz sobie drugie dziecko to będziesz mogła dawać co chcesz i sadzać jak chcesz!
Teść z kolei uważa, że najlepiej jakbym jej mm dawała, bo w reklamie mówią, że to dobre.
O to to to. Jest oczywiście minus (u mnie przynajmniej) tego sposobu budowania relacji z dziadkami. Ja nie ufam mojej teściowej, że np. nie karmiłaby Lilki, gdyby została u niej sama (Lilka je samodzielnie), w związku z tym nie zostawiam jej u niej. Czyli nie wychodzę np. sama z mężem, bo nie mam gdzie zostawić dziecka. Ale nie przeszkadza mi to, jakoś sobie radzimy ;) a jak coś próbowały, to im to szybko wybijaliśmy z głowy, albo ignorowaliśmy
I ja właśnie takie teksty rzucam mojej Mamie, gdy próbuje pokazać, że coś wie lepiej. Albo że dzieci wychowywała 30 lat temu. Teściowej trochę delikatniej, ale generalnie nie pozwalam na żadne takie zachowania. Zabieram dziecko i już. Nawet za cenę gorszych stosunków.
hociaż ona i tak w sekundę odpada
czy herbata koperkowa pomoże? jak często można ją podawać?