Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
A w ogóle to mała strasznie zadziera głowę jak leży na plecach, tak jakby chciała się podnieść, to jest normalne?- tak, Maks tez tak robi, glowa z lopatkami i nozki z pupcia, wyglada jak mala lodeczka :)

A w ogóle to mała strasznie zadziera głowę jak leży na plecach, tak jakby chciała się podnieść, to jest normalne?
- tak, Maks tez tak robi, glowa z lopatkami i nozki z pupcia, wyglada jak mala lodeczka :)
--
.A co do katarku to to może być poporodowe. U nas tak było właśnie, że cały czas małej coś rzęziło i ja jeż ciągnęłam fridą z noska, a neonatolog powiedziała żeby absolutnie nic nie wyciągać tylko wpuszczać sól fizjologiczną do noska, a mała sama wykicha.
jej łóżeczko jest postawione przy długim boku naszego łóżka więc mogłam się położyć i się widziałyśmy i mogłyśmy trzymać

teraz zaśnie tylko jak ma pieluszkę na głowie i niczego nie widzi.

Reke pod pupe i tak zmieniamy pieluche

musiało to zabawnie wyglądać 

prężył się, puszczał bąki ale kupy brak! wróciłam od lekarza i postanowiłam pogrzebać termometrem dziecięcym koło odbytu i w odbycie aby poruszyć błonę, słuchajcie od razu poszła kupa ale jaka!!! 
najpierw sztywny zawijaniec a później jak poleciało to na mnie i obok na łóżko, na to sisi jeszcze!
Boże jak On musiał się męczyć
ale pozostaje mi tylko teraz obserwować jego zachowanie. Cieszę się, że chociaż trochę mogłam mu ulżyć, co do kataru to mu ściągam gruszką, jest wielki płacz, aż mi łzy lecą i serce się kroi ale takie gluty mu wyciągnęłam, że szok
skąd tyle wydzieliny w tak małym nosku?? kupiłam maść majerankową i jak się przebudzi to mu małą warstwę posmaruje koło noska, a jak go kłaść w łóżeczku? na plecach czy na boku??
skąd tyle wydzieliny w tak małym nosku??
Pozbądź się gruchy i zaopatrzcie się w jakiś aspirator, ja używam KATAREK i jak większość użytkowniczek, które tu pisały, jestem bardzo zadowolona. Choć podobno teraz jest taki, który nie wymaga odkurzacza, a jest chyba na baterie, więc pewnie bym taki wybrała. Przy gruszce Baśka się tak darła, że cud, ze nas sąsiedzi do opieki społecznej nie zgłosili 
Znajoma zaczęła na start pomagać czopkami i dziecko ładnych kilka miesięcy nie zrobiło kupy bez czopka

co do kataru to mu ściągam gruszką, jest wielki płacz, aż mi łzy lecą i serce się kroi ale takie gluty mu wyciągnęłam, że szok
A my dzisiaj zaliczyliśmy 5 kup, 4 rano jedna po drugiej w odstępach 30-minutowych nie wiem dlaczego (?)
A może to była jedna duża, którą robił na raty?

O 20:30 kąpiel i wróciły dziwne wieczory... Kacprowi całkiem odechciało się spać. Zasnął na cycu oczywiście ale 5 minut minęło i koniec. To postanowiłam, że dam mu poligać. Po 21:00 zaczął marudzić i przy cycu od razu zasnął. Mam nadzieję, że długo pośpi, a i ja się kładę.
mam do was pytanie - jaka butelke polecacie do karmienia przy karmieniu piersia? bo od kwietnia raz w tygodniu bede musiala podawac mleko z butelki mlodemu, czasem 2 razy w tygodniu bo bede musiala na 3 g popoludniami wyjsc. czy uwazacie ze ta butelka medeli calma jest rzeczywiscie warta swojej ceny? i jest skuteczna? mam butelke lovi aktywne ssanie ponoc z tym nowym smoczkiem co nie zaburza odruchu ale moze lepsza bylaby ta calma, co sadzicie? jakie butelki uzywacie łącznie z karmieniem piersia? mozliwe ze od maja bede chciala 1 posilek dziennie dawac mu z butelki wiec musze miec taka "najbezpieczniejsza". bede wdzieczna za opinie
Dziewczyny, mam pytanie, czy wy brałyście jeszcze po urodzeniu maluszków witaminy? Te same co w ciąży. Pisze że są dla kobiet od 13 tygodnia i dla matek karmiących. Czyli chyba tak, a jak tak to jak długo?? Bo nie wiem, czy mam kupować nowy blister.