Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
W ogole to Karolek chyba cos urosl, muszę go zmierzyć. Bo już cieżko mi go lulac na rękach. A jak szyje wyciągnie to już w ogole ;)
Isiula - brawo dla Stasia :))) fajnie, ze tak długo spi w dzien. Karolek ostatnio mało przesypia w ciagu dnia.
mój Dziabąg miał ostatnio już 68cm :)
A ja tego nie słyszałam, moczyłam i myłam normalnie mydełkiem i szybko przestało ropieć.
Dii - polewam Karolka woda non stop podczas kąpieli. Ale jest taki ryk przy wyciąganiu i pod koniec kąpieli, jakby nie wiadomo co sie działo :(
polewam Karolka woda non stop podczas kąpieli. Ale jest taki ryk przy wyciąganiu i pod koniec kąpieli, jakby nie wiadomo co sie działo :(
Co te wasze dzieci tak rosną?! Mój starszy o prawie miesiąc a krótszy o 2 cm (66cm) i nie sprawdziły się u nas gadania, że dzieciaczek szybko z ubranek wyrośnie, bo do niedawna nosił jeszcze nawet to samo ubranko, które miał założone od razu po urodzeniu na rozmiar 56
Karolek w nocy przespal dziś 9 godzin ciurkiem, pozniej zjadł mleczko i dospal jeszcze 2 godz i 40min.
ak go kapac z ta gula zaropiala,
Martwi mnie ta ropka. Isiula u was było jej sporo? Czy tylko troszeczkę i moczyliscie? Nie chce by było jeszcze gorzej. Ale ileż można dziecko kąpać w niewygodnej dla niego pozycji i z mała ilością wody? :(
Madzik, dzieci mają swoje przekonania na temat tego, ile powinny zjeść i ciężko je przekonać, że mogłyby je zmienić A powiem Ci, że im dalej w las, tym trudniej A moj maly przebija sam siebie.. zjadl na kolacje cale 45 ml i mnie zalamuje, bo moglby zjesc wieciej a tak sie obudzi za 2 h
Dziewczyny od jakiej temp zmieniacie zimowy kombinezon na wiosenny (tak orientacyjnie ???)
nie sprawdziły się u nas gadania, że dzieciaczek szybko z ubranek wyrośnie
Dii, bo niektóre dzieci są bardziej oszczędne :P
A jaka jest ruchliwa! Pampersa zakładam z trudnością, bo mi kopie tymi nogami i przekręca sie na boki i nie mogę papmka zapiąć jak należy :x
Teraz Tośka śpi w swoim łóżeczku, jest wykąpana i nakarmiona, pewnie za 2 h się przebudzi. Jak dać jej dać jeść aby się nie rozbudziła i aby spała spokojnie dalej a nie tak jak dziś.
Dii - wczoraj na leżąco, w naszym łóżku jej łóżeczko jest obok naszego.
Wiem że są dzieci nieuciekające jak moja Amelka ale jak Wam się taki diabeł tasmański trafi jak moja Patka, to współczuje.
Też mi się na początku tak wydawało. I też wspominam z rozrzewnieniem te chwile, gdy odkładałam nieśpiącą 2-3 miesięczną Lilkę do koszyka, wychodziłam z pokoju, a ona pobawiła się chwilę tasiemką przyczepioną do niego i usypiała. a wydawac by sie moglo ze z wiekiem bedzie wiecej jadl i dluzej spal, a On jak byl malutkim noworodkiem to na piersi pierwszym snem spal 5-6 h, a teraz nawet 3 nie dosypia :(