Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

, nie pomogę
, myślę, że z odstawieniem nie będzie problemu bo cycusia dostaje już tylko na noc i w nocy, poczekam jeszcze z miesiąc i będę eliminować następne karmienia
On chyba najchętniej jadlby w pozycji leżącej na brzuszku
Misia też nie siedzi - karmię Ją w foteliku samochodowym...

Laktatorem "uciągnę" ze trzy kropelki 

ja też swojej nie wyobrażam w krzesełku i dla tego sadzam ją w leżaczku na pół leżąco
Misia też nie siedzi - karmię Ją w foteliku samochodowym...
. Maluch ma katar i kaszle, jutro jedziemy do lekarza, dopiero jutro, bo u nas są cyrki z rejestrowaniem się. No ale nie ma gorączki, zachowuje się normalnie, bawi się, je. Mam nadzieję, że to tylko przeziębienie, ale wolę, żeby pediatra ją osłuchała, tym bardziej, że święta się zbliżają.
[/url
czym to smarowac? 
Zdrówka dla Misi, widać łatwo można pomylić z trzydniówką
Pytanie do mam chłopców, czy Wy swoim pociechom ściąganie napletek czy nie?

Madziauk co do napletka to ściągać nie ściągam (nie wolno) ale położna doradziła, żeby leciutko tj naciągać w czasie kąpieli i ew. po kąpieli przemyć octeniseptem (na patyczku) - ja mojemu tylko delikatnie ruszam skórkę aby sam czubeczek wyszedł (takie białe) i to przemywam
powiedziała żeby absolutnie nie robić nic z siusiakiem, nie ruszać skórki i nie rozciągać

Dopóki siusia normalnie i nie sprawia mu to bólu jestem spokojna, podobno trzeba się martwić dopiero jak podczas siusiania robi się balonik.

Pytanie do mam chłopców, czy Wy swoim pociechom ściąganie napletek czy nie?

u nas narazie był tylko raz z brzucha na plecki i wsio. Karolek bardzo za to polubił obracanie sie na bok, woli to niż lezenie na brzuszku.- mamy to samo

Ja pierdziele, jak dobrze, że nie mam syna

każde karmienie to około 40 minut lub dłużej ( potem te czasy się skracają i przerwy wydłużają, ale na początku musi tak być, bo w ten sposób dziecko rozkręca laktację!! )

kurcze dziwne z tą różyczką bo przecież wtedy dziecko jest chyba wszędzie wysypane - tak jak przy ospie tzn na buzi, nóżkach itp
a przy trzydniówce głównie właśnie brzuch i plecki...
a da się jakoś z badania krwi stwierdzić ?