Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
no nam odjęto 70g a nie kojarzę jak mocno był zsikany
U nas ważą maluszki nago, nie może być nawet w pamku.
A ja mam pytanie czy po porodzie sprawdzają każdemu dziecku grupę krwi czy tylko tam gdzie jest konflikt serologiczny?-mojemu malemu nie sprawdzali..
A ja mam pytanie czy po porodzie sprawdzają każdemu dziecku grupę krwi czy tylko tam gdzie jest konflikt serologiczny?
Kasiu, u nas jest podobnie i też wieczorami. Zdarzyło się tak kilka razy i mój mąż stwierdził, że mała za mną płakała. Nie wierzyłabym mu, gdybym na własne uszy nie słyszała tego płaczu w słuchawce. Wygląda na to, że dzieje się tak kiedy ja jej znikam z oczu.
czegoś brakuje między mną, a Kacprem, że ta więź między nami nie do końca jest pełna- u mnie troszke podobnie, bo maly jakos za mna tez nie teskni, u kazdego chetnie jest na rekach i do kazdego sie smieje, nakarmic czy uspic moze go kazdy.. dziwna sprawa.. niby fajnie ale z drugiej strony nie czuje sie dla niego jakas taka wyjatkowa..
Kasia, jeśli zazwyczaj to Ty usypiasz córkę, wstajesz do niej w nocy, to po prostu się do Ciebie przyzwyczaiła. To normalne i nie świadczy o tym, że tak już będzie w dzień i noc ;) Mi się wydaje, że dzieci, które obudzą się w nocy, trochę inaczej odbierają świat niż w dzień - mogą być przestraszone, że widzą kogoś innego niż mamę. Widzę to po swojej córeczce, która w dzień jest mega pogodnym i spokojnym dzieckiem, a w nocy, mimo że ma już rok, gdy się obudzi, jest kompletnie bezbronna. Jak myślicie dlaczego ona tak się zachowuje. Wygląda na to, że dzieje się tak kiedy ja jej znikam z oczu. Ale gdy jestem z nią w domu i idę np. do ubikacji, a ona w pokoju zostaje sama to nie płacze. O co może chodzić. Jestem trochę przerażona, bo 29 maja muszę iść na cały dzień zajęć, a ona zostanie z moją mamą.
to musiałam źle odczytać :( ważne, że przybiera, no i dobrze, że Twoja lekarka szuka przyczyn innych niż chude mleko :) migg tak widziałam te siatki, i wg nich spadek wagi Mikołaja też jest za duży :/
Kasia, jeśli zazwyczaj to Ty usypiasz córkę, wstajesz do niej w nocy, to po prostu się do Ciebie przyzwyczaiła.
A dzisiaj się dowiedzieliśmy, że w sobotę będzie jego pogrzeb.- wspolczuje
Tylko że pomimo, że mama mówi już od trzech dni, ale tylko jak ma się rozpłakać albo jak potrzebuje "pomocy".
A bari gdzie ta petycję można podpisać?
A jak u was było z ciemiączkiem? Wiem, że chyba Teorka pisała, że u Ninki szybko się zeszło. U nas jest tylko 0,5 na 0,5 i pediatra kazała odstawić wit. D. A neonatolog powiedziała, żeby nie odstawiać, bo że ciemiączko jest małe nie jest powodem do jej odstawienia. I co ja mam robić?
Próbuje juz 1,5 godziny. Oczy trze i dalej walczy...
A moj łobuz uparł się dziś chyba że nie zaśnie dopóki się w łóżeczku nie podciągnie do pionu. Próbuje juz 1,5 godziny. Oczy trze i dalej walczy...
sardynka85: U nas ciemiączko też bardzo małe bo ok 0,7/0,7
kurczę, rzeczywiście malutkie...
u Nas też pomiary często różnią się o te 0,5cm. W poradni patologii noworodka wychodzi inaczej niż u naszej pediatry