Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
aktywnie wiec raczej nie pobiera wystarczajaco bo jak nacisne na piers po zakonczeniu to nadal cos leci,
do tego okropnie ulewa wiec moze to tez przez to
Spokojnie, moje małe były bezzębne bardzo długo - rówieśnicy już po 4-6 ząbków, a moje dalej nic. Na wielkanoc, czyli 10mcy wyszedł pierwszy ząbek Patce, drugi jakieś 2 tygodnie temu, a Amelce tydzień temu, czyli po 1 urodzinach wyszedł pierwszy - górna jedynka. Majka nadal jest bezzębna
Spokojnie, moje małe były bezzębne bardzo długo - rówieśnicy już po 4-6 ząbków, a moje dalej nic. Na wielkanoc, czyli 10mcy wyszedł pierwszy ząbek Patce, drugi jakieś 2 tygodnie temu, a Amelce tydzień temu, czyli po 1 urodzinach wyszedł pierwszy - górna jedynka.
kochana ale mleczko nie spływa od razu do jelit. Mleko dociera do żołądka, który w ciągu około 2 godzin je trawi i dopiero wówczas "podaje" dalej, do jelit.
przeoczam moment spania!
Jak tylko widzę, źe Kacper pociera oczka to muszę go kłaść bo jak przeoczę to ma problem z zaśnięciem i biedak wierci się i stęka/popłakuje przez dłuższą chwilę.
A jak często robi Tobie Kacper kupkę na tym mleku?? bo mi co drugi dzień ( 2 razy )
Kompletnie zapomniała żeby nie moczyć uda
No i tak się mój łobuziak zachowywał niedawno- ale mu sie oczka swieca :) Słodziutki
Tylko jabłuszko było chyba za kruche i jej się połamało- no wlasnie niewiem jak jablko dawac?? pokroic na 4 i tak do lapki?? boje sie ze sobie za duzo ulamie, wczoraj tak bylo i tylko patrzylam czy sie nie zadlawi ale w koncy wyplul..
A dla mnie to normalny dzień, nie czuję się jakoś specjalnie. Może jakby mi dziecko sprawiło prezent i przespało noc, kiedy jestem chora i słaba, to bym się czuła super, ale że się budziła co godzinę lub pół, to tego...
po powtornym przeprowadzeniu badan przesiewowych mojego synka okazalo sie, ze jest zdrowy jak otrzymalam list to, az poplakalam sie ze szczescia!!
U mnie tez dzisiaj ekstra, maly spal od 22.30 do 6:30 ciagiem i byl nawet calkiem grzeczny ;)
Moja Marcelinka ulewa po każdym jedzeniu i to niejednokrotnie i nawet godzinę po karmieniu.
A Kacperek zrobił dzisiaj mamusi prezent!!! Leżał na brzuszku na podłodze, nagle patrzę a on brzuszek do góry i na kolankach i łapkach się podpierał i bujał do przodu i do tyłu
Akirka moja znajoma ostatnio robiła usg brzuszka przez to ulewanie i faktycznie dziecko je za dużo... brzuszek jest mega wypełniony - bo przed usg kazali nakarmić małą...
Może minimalnie skrócić czas karmienia, żeby zjadała odrobinę mniej? (ale najpierw sprawdzcie czy prawidłowo przybiera)
--
Tylko jabłuszko było chyba za kruche i jej się połamało i chyba wpadło tam gdzie nie trzeba. Bo nie mogła sobie sama poradzić i M musiał ją delikatnie w plecki stuknąć i wszystko co było w Tosi wyleciało.