Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
gdzieś słyszałam, ze jak dziecko sprawniej rozwija się motorycznie, to wolniej intelektualnie i na odwrót... To prawda?
patrze a on przez moment stał na nózkach
Tak jak Annie napisała - te okresy mogą następować naprzemiennie. I chodzi raczej o rozwój umiejętności werbalnych, a nie całych intelektualnych. Mówi się o tym "walk or talk" :) Są też dzieci, które rozwijają np. samą tzw. mniejszą motorykę (nie wiem, czy to dobrze nazwałam - chodzi o rozwój manualny itp.). ze jak dziecko sprawniej rozwija się motorycznie, to wolniej intelektualnie i na odwrót...
Tak jak Annie napisała - te okresy mogą następować naprzemiennie. I chodzi raczej o rozwój umiejętności werbalnych, a nie całych intelektualnych. Mówi się o tym "walk or talk" :) Są też dzieci, które rozwijają np. samą tzw. mniejszą motorykę (nie wiem, czy to dobrze nazwałam - chodzi o rozwój manualny itp.).
--
apropo rany po porodzie, mnie zszyli jak nowonarodzoną aż za bardzo! Hehe! Śmiejemy się z mężem, że zrobili ze mnie na nowo dziewicę! Do tej pory czuję dyskomfort przy Kiedy to minie?!
Venus - a to czasem kolki nie są? U nas pomagał Sab simplex - 10min i baczki odchodzily
Od piątku Karolek bardzo płacze. Płacz ten codziennie sie nasila. W niedziele w nocy budził sie z krzykiem az 4 razy :(. Coraz mniej je, nie chce spac w dzien w tym tygodniu za bardzo, budzi sie rownież z płaczem. Rano jest ok , ale jak tylko minie południe to robi sie coraz gorzej. Nie wiem jak mu pomoc. Wczoraj by zasnal w ciagu dnia podalam mu dwa razy paracetamol. Raz na noc. Noc przespal cała. Ostatnio było podobnie jak zabki wychodziły. Ale teraz czwartego zabka nie widać :( . Zmieniłam ostatnio mleko na kolejne, ale chyba po mleku były by problemy z brzuszkiem ? Np. Napisanie sie, nie oddawanie kupek itd. Karolek wypróbować sie normalnie 3 razy dziennie. Czy to mogą być zabki ? Już nie wiem jak mu pomoc :(.
Mały się rozleniwił i nie chce mi już podnosić główki kiedy leży na brzuszku. :/
Miałyście też tak?
Kurcze, jeszcze tydzień temu pieknie się dźwigał (tak już naprawde wysoko) a teraz jak go kładę - to jest leżakowanie i lizanie kocyka czy tam przewijaka.
Nie wiem jak mam go zmotywować?
Venus, Leszek moze miec wzdecia, zacznij podawac ten sab simplex. Moze ma za duza dziurke w smoczku i lyka duzo powietrza? I wtedy gazy sie gromadza?
Mały się rozleniwił i nie chce mi już podnosić główki kiedy leży na brzuszku. :/
Miałyście też tak?
Ale oczywiście może być co innego. Obserwój, może coś go obciera, a moze paznokiec wrasta, no, powody mogą być różne...
Juz mielismy podobne objawy + stan podgoraczkowy jak wychodzily poprzednie zabki.
moj synek na ta pogode bije rekordy spania, jeszcze nie wstal a 9.15!!
chce łapać butelkę kiedy Go karmię- Maks tez tak robi, lubi dotykac buteleczke ;)
czy Wasze dzieciaczki tez tak ulewaja/wymiotuja jak po jedzeniu obroca sie na brzuch? Karolek w moment sie obraca jak tylko go poloze. I po chwili (jak sie powierci) leje mu sie z buzki. I tak po conajmiej kilka razy dziennie.- tak, moj maly tez tak ma. Mimo iz po jedzeniu trzymam go nawet ze 30 minut na kolanach to jak odloze to zaraz sie przekreca i mu sie ulewa.
mi Kacper od jakiegoś czasu śpi na prawym boku. Kładę go normalnie a on się przerzuca - i zauważyłam, że tak lepiej śpi.- mamy tak od jakis 2-3 tygodni, nie zasypia na plecach tylko sam na boczek leci, ale u mnie na lewy bo tak mam lozeczko, ze na lewy boczek musi by byc twarza do mnie :)