Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Hej Mamusie, my czekamy na rtg płuc (właśnie Kajet pojechał), na wynik i decyzję czy dziś do domku :) Mam nadzieję, że płucka będą czyste...
Tak, ale jak to nie zadziała, to nie będziesz klepać w nieskończoność, bo zanim wyklepiesz to dziecko może się udusić, dlatego też jeśli nie działa przez chwilę, to nie zastanawiając się wdmuchujesz i jedziesz na pogotowie. Tak nas lekarka na kursie pierwszej pomocy dla niemowląt uczyła. A ja jestem ciekawa jak w momencie zakrztuszenia/zachłyśnięcia mama ma odgadnąć, czy ciało obce utkwiło w tchawicy czy gdzieś indziej toż się od razu, bez zastanowienia bierze dziecię w dół i odklepuje. Przynajmniej ja tak robię. Gdybym zaczęła rozmyślac czy to aby nie w tchawicy i czy aby tego głębiej nie wepchać to nie wiadomo jakby sie to skonczyło....
--
Tak, ale jak to nie zadziała, to nie będziesz klepać w nieskończoność, bo zanim wyklepiesz to dziecko może się udusić, dlatego też jeśli nie działa przez chwilę, to nie zastanawiając się wdmuchujesz i jedziesz na pogotowie.
Aha czyli, że najpierw zaczynamy od klepania z głową na dół a dopiero jak to nie działa to podnosimy dziecko i wklepujemy ciało obce niżej ?Czy że jak ?
madziik niestety, tak...- dziekuje :), bo juz myslalam ze jakas glupia jestem
A może jakieś dobre nosidło z możliwością oglądania świata przodem. Nie znam się, ale pewnie są takie które nie wpływają negatywnie na kręgosłup, a można dziecko nosić przodem
Żeby poprawić dziecku pole widzenia, wystarczy wrzucić go na plecy