Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Witam:)Wpadam się pochwalić,że mojemu małemu wyszedł dziś 4 ząbek no i kończymy 9 miesięcy:)
Kurde jak ten czas leci:)
A jeszcze co do Majki to ostatnio zaczęła piszczeć i wydawać takie różne dziwnie dźwięki, że nasz znajomy z dołu(mieszkają pod nami) powiedział nam kiedyś, że nieźle zaszaleliśmy ostatniej nocy w salonie(oni śpią pod naszym salonem), a akurat wtedy w salonie szalała Maja
A moja Kinia nauczyła się robić kosi kosi łapki, no i od 4dni małą na nocniczek sadzam i kupki do pieluszki już nie robi
venus, Mojej Michasi zęby rosną bezobjawowo. Ona nawet się nie ślini :) także nie u każdego dziecka ząbkowanie jest manianą ;)
Aktualnie idzie nam 4 zęby na raz.
--
Bywało przecież, ze wstawałam koło 20 razy w nocy :)- tez tak mialam, ze 2-3 miechy to chyba trwalo, karmienia jak w zegarku, ale ile problemow mial pomiedzy, to tylko On wie
. pierzecie tetrę z ubrankami?
dziewczyny, czy wasze dzieci tez tak strasznie placza przy psikaniu woda morska do noska i odciaganiu? bo u nas jest z tym masakra...
dziewczyny, czy wasze dzieci tez tak strasznie placza przy psikaniu woda morska do noska i odciaganiu? bo u nas jest z tym masakra...
Słuchajcie, i ja mam teraz pytanie co może się dziać z Kajusią. Od tygodnia jest innym dzieckiem, bardzo marudna i placzliwa się zrobiła, potrafi nagle wybuchnac strasznie głośnym płaczem, że mam wrażenie jakby cos złego jej się działo ale gdy biorę ją na ręce uspokaja się. Ma problem z zasypianiem a gdy się budzi to wybucha od razu płaczem jakby się czegoś bała.
My dziś walczymy ostro-nachwaliłam się, że śpi ładnie a dziś cały dzień jakby mu coś dokuczało... :( Śpi 20-40 min i płacz. Teraz zasnął i śpi już 40 min - może jeszcze pośpi. Ja oczywiście w blokach startowych i obserwuję i zadaję milion pytań mężowi- a czy nie oddycha za ciężko, a czy nie jest osowiały itd itd... Czasem sobie myślę, że się nie nadaję, że coś zaniedbam, że nie zauważę... Masakra. Wszystko przez ten cholerny szpital. :/
A, i dziewczyny - dziś zauważyłam, że to ropiejące oczko ma troszkę białko przekrwione. Najbliższy wolny termin u okulisty w moim zakichanym miasteczku to poniedziałek-czy mogę czekać?
katka_81 trochę mnie pocieszyłaś bo Tośka na razie zazwyczaj ma około 6 pobudek na pierś, ale noc jest od 24 do 7 rano.
- przekręca się na brzuszek i wyciąga głowę aby widzieć świat
Nasza spacerówka rozkłada się do leżenia, ale jak w połowie maja ją mierzyłam to ona była jeszcze za mała.
Tośka jeszcze sama nie siedzi
Lilce wyrósł pierwszy, gdy miała 10 miesięcy, także wiesz... Zebów brak
Lilce wyrósł pierwszy, gdy miała 10 miesięcy, także wiesz- no wiem wiem.. ale jak tak czytam jak to dzieci sie pieknie rozwijaja to mi troche smutnawo, ze moj taki leniuszek, juz oczami wyobrazni widze jak mu w szkole nauka nie idzie
Myślisz, że brak zębów wynika z lenistwa? A tak serio, to jeśli będziesz o Maksiu tak myśleć, to nie wpłynie na niego dobrze. Każde dziecko rozwija się we własnym tempie, a nam rodzicom nic do tego. Możemy tylko wspierać je w rozwoju i akceptować w całej rozciągłości. A przypinanie etykietek (typu leniuszek, niejadek) w tym nie pomaga. Przecież sami tego nie znosimy... jak tak czytam jak to dzieci sie pieknie rozwijaja to mi troche smutnawo, ze moj taki leniuszek
Kacperek pieknie gibonuje, pomyslec ze mlodszy od Maksa o miesiac a tak bardzo do przodu.
Dziewczyny ile razy dziennie można użyć Dentinoxu? Gdzieś czytałam że 2-3 na dobę, ale chyba to za mało...
A tak serio, to jeśli będziesz o Maksiu tak myśleć, to nie wpłynie na niego dobrze-to bylo tak w r manach zartu ;) alez ja go bardzo wspieram, wczoraj lezal na kocu na placu zabaw i chcial zjesc piasek
Może któraś z Was przechodziła z kp na nutamigen?- ja karmie tym mlekiem na wieczor, a w dzien i w nocy piersia. Maks ma skaze bialkowa i jest ciezko wyeliminowac produkty, nie jem ich wogole, czasem zdarzy sie ciasteczko, a Maks i tak non stop ma jakas wysypke. Licze na to ze mu minie kiedys, bo ogolnie jest pogodnym i radosnym dzieckiem i wysypka lekko mu nie przeszkadza.