Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
I napiszcie kiedy co ćwiczyłyście z maluszkami ,czy miałyście jakieś kalendarzyki rozwoju czy coś
fajnie, ze masz dystans do siebie Domi
Niezalogowana ja nie biorę ale doktorek mi mówił ze są specjalne dla matek karmiących
A ja wam powiem, że moja mała lubi pozycję siedzącą. Jak leży ostatnio jej nie pasuje.
fajnie, ze masz dystans do siebie Domi
owszem, bo pokazałaś Jej inną pozycję, z której widzi więcej - tą siedzącą. Moja nie znała tejże pozycji i chętnie leżała na brzuszku czy pleckach. Dziewczyny, poprzez takie "mądrości" same strzelacie sobie w kolano.
Dominiczko, ja też z małą siadam. Ja byłam u lekarza jak mała miała 1,5 miesiąca i lekarka już wtedy ją podciągła za rączki. I teraz za każdym razem jej to robi, mówi że trzeba ćwiczyć kręgosłup i to nic złego.
owszem, bo pokazałaś Jej inną pozycję, z której widzi więcej - tą siedzącą. Moja nie znała tejże pozycji i chętnie leżała na brzuszku czy pleckach. Dziewczyny, poprzez takie "mądrości" same strzelacie sobie w kolano.
Ja chyba się z małym wybiorę do ortopedy. Niepokoi mnie mimo wszystko to, ze Kacper jedną nóżkę stawia w bok a jedną na wprost... I wydaje mi się, ze on ominie etap raczkowania bo już normalnie na nóżki staje oparty dłońmi o podłogę! i śmiesznie to wygląda, bo dupcię unosi wyżej niż ma głowę
hehe Isiu, ja tez siedziałam w wieku 4 miesięcy :) I oczywiście od pierwszej klasy podstawówki miałam parę razy w tygodniu zajęcia korekcyjne, bo plecy krzywe :)
A co myślicie o chodzikach? Bo słyszałam różne opinie na ten temat.
Ale nic mnie nie boli, wiec sama już nie wiem. Miała któraś z Was coś takiego?
jak widzisz u nas też nie jest idealnie więc się nie martw
ach te stópki
dziewczyny a nie wydaje Wam się, ze ten sposób układania stópek, jest próbą i szukaniem - jeszcze troszkę nieporadnym - utrzymania równowagi? Z biegiem czasu te stópki będą układane prawidłowo, ale dziecko musi samo do tego dojść pewnie. Tak jak z próbą siadania, czy stania...
Ja wpadłam się pochwalić, że mój koksik przypakował w ciągu 2 tygodni 610gr i waży już 4340:) Doradczyni powiedziała, że się przekarmia, ale na kp może- ladnie przybrala ;) Ale bym uwazala bo cora mojej kolezanki tez na piersi byla i tak ladnie przybierala jest po prostu "ogromna", ma teraz 2 latka, pewnie wybiega i w koncu schudnie, ale rodzice maja co nosic. I trudno jej bylo chodzic, zaczela majac prawie 18 miesiecy :( Niewiem jaka jest jej waga teraz ale kumpela mowi ze wazy tyle co jej 4-letni brat (odziwo na tej samej piersi a chudy jak szczypior :)
Byliśmy też na usg bioderek i tam wszystko dobrze.- to super :))