Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
mała w ogóle jakby nie potrafi sama zasypiać...
w ciągu dnia czasem ma ze 2-3 drzemki po 20-40 min
Kurde tak czytam jak u Was ze spaniem, a u nas to dramat...
mała w ogóle jakby nie potrafi sama zasypiać...
mało jest radosci z tego rodzicielstwa
może tak ma być?
jesteśmy po prostu umęczeni i zirytowani, mało jest radosci z tego rodzicielstwa a wieczny płacz, marudzenie a przez to już nasze poddenerwowanie i zmęczenie...
KAtka masz rację i uwierz mi ja się bardzo staram być opanowana, nie denerwować się no staram się ile sił, bo wiem , że dziecko to czuje, wiem , że karmię piersią... a później po całym dniu siadam i wyć mi się chce, wszystko ze mnie schodzi, nie mam sił , wyrzucam sobie , ze nie wiem jak pomóc dziecku lub co wieczór zastanawiam się CO JA ROBIĘ ŹLEA może za bardzo się przejmuję, może tak ma być?
Eveke a może Ninkę dopadł ten "syndrom pocesarkowy"? Takie dzieci są wlaśnie bardzo płaczliwe, nerwowe, rozdrażnione ciągle itpA z tego co kojarzę Ty miałaś CC bez żadnej akcji porodowej co nie?
ze nie wiem jak pomóc dziecku lub co wieczór zastanawiam się CO JA ROBIĘ ŹLE
pamiętam, że Hydro, jako jedna z nielicznych pisała, że dla niej okres noworodkowy mógłby trwać wiecznie ;))
Wydawalo mi sie ze tylko ja powinnam wziąć na siebie trud z tym związany a nie angażowac w to umęczonego po pracy męża.
Siedzialm nocami na kanapie bo nie umialam karmic na leząco- ja tak karmie do dzis, bo mam male piersi i mi na lezaco nie wygodnie. A ja takze od poczatku angazuje mojego w opieke bo to, ze siedze w domu nie oznacza ze leze i moj na tacierzynskim (maly mial 6 m) przekonal sie jak to jest byc z dzieckiem w domu caly dzien, ze jest jeszcze mnostwo roboty oprocz tego. A dodam ze radzi sobie doskonale z przewijaniem i ubieraniem, tylko wolniej mu idzie niz mi :)
jak spróbuje Kacpra karmić na siedząco to myśli, że to BLW i chce mnie gryźć- bym to chciala widziec
Ja okres pierwszych miesięcy wspominam bardzo dobrze. Było cicho, spokojnie. Za to Lilak odbił to sobie po 6 miesiącu pobudkami nocnymi, które trwają do dziś. No ale nie można mieć wszystkiego.
TEO no tak, to była cesarka bez akcji porodowej, ale kij wie czy to ma wpływ, bo chyba nikt tego nie zbadał dokładnie?