Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Wadą implantu jest to, że jest chyba najtrudniej odwracalną antykoncepcją.
Wadą implantu jest to, że jest chyba najtrudniej odwracalną antykoncepcją.
elfika i marionopieracie swoje obserwacje na szyjce i sluzie?
elfika i marionopieracie swoje obserwacje na szyjce i sluzie?
A wkładkę polecam z tego względu, że stosuje ją bliska mi osoba i bardzo sobie ją chwali - przede wszystkim brak krwawień. Aczkolwiek całkowicie rozumiem ewentualne zastrzeżenia etyczne, sama pewnie bym je miała, gdybym rozważała tę formę antykoncepcji, dlatego nie naciskam.
My kobiety to jednak mamy przegwizdane jeśli decydujemy się na antykoncepcję...
Ja jedyną antykoncepcję stosowałam 15-lat temu. Były to tabletki Diane-35. Nie byłam jednak wtedy w związku, a tabletki dostałam pod kątem skrócenia cykli (miałam 60-70- dniowe). Przy okazji polepszyła się cera (okropny trądzik), włosy pięknie wyglądały. Z czasem zmieniłam na tabletki Yasmin. Ale po kilku miesiącach zrezygnowałam i zaczęłam obserwacje i pomiary.
Brałam kilka miesięcy. Wygoda jest ogromna, zastrzyk robi się raz na 3 miesiące i jest spokój. Miesiączki wtedy nie miałam, tylko plamienia, często po stosunku. Nic nie przytyłam, ogólnie nie miałam żadnych skutków ubocznych. Ale nie chwalę, bo długo czekałam na powrót płodności i w ogóle te zastrzyki to chyba największy syf z dostępnej antykoncepcji. Powiedziałam sobie, że nigdy więcej.
--
jedynie to wyciąć całą macicę...
powrót do płodności mnie nie obchodzi akurat - dla mnie najlepiej by już stać się na stówę bezpłodną, ale takich cudów też kurna niestety nie ma :(
Przy histerektomii, podczas której wycięte zostaną również jajniki, spada libido i potrzebna jest terapia hormonalna.
Od 1 do 31 z 31