u nas jelitówki niestety się zdarzają od czasu do czasu, ostatnio wszyscy mieliśmy w marcu i tak jakoś szybko preszło, bralimy wszyscy flostrum przez tydzień czy dłużej ale same objawy to przezły po 2-3 dniach, oby a razie nas nic nie złapało, bo to horror prawdziwy
Co na gorączkę dla rocznego dziecka oprócz czopków Nurofen i pedicetamolu? Po czopkach rozwolnienie , a Pedicetamol nie działa na synka. Ząbkuje i od dwóch dni gorączka do 39 stopni. Lekarz mówi żeby dawać czopki ale już dwa dni daje, spada temperatura na 3-4 h i znowu się zaczyna
Nurofen w syropie, łatwiej dopasować ilość do wagi dziecka. Ale przy ząbkowaniu taka wysoka temperatura nie powinna być. Ja bym sprawdziła mocz, a jak nie to to trzydniówka jeśli innych objawów brak.
Natalia Brzozowska 08:55 25 mar 39 gorączki to raczej nie ząbki, ja też tak myślałam bo mały dostał gorączkę w nocy w piątek, w sobotę pojechaliśmy do lekarza i okazało się że ma wirusowe zapalenie płuc i do tego zapalenie ucha Polcam skonsultować się z lekarzem.
A na jakiej podstawie lekarz stwierdził wirusowe zapalenie płuc? 🤔 osłuchania i wywiadu bez testów? 🤦♀️ Dzieci mogą dostać takiej gorączki nawet od emocji więc ja bym tak lekarzami nie szastała.
merlenke możesz podać belladonnę 9ch 3 kulki rozpuszczone w wodzie. łyżeczka co 15 minut do ustąpienia gorączki a potem 2-4 razy dziennie. do wyjścia zęba.
Moze wy mi cos powiedzie, bo lekarz nic nie chcial powiedziec, czy jest nosicielem czy o co chodzi, powiedzial tylko, ze tego nie powinno byc w ukladzie oddechowym Bylam z Wiktorem w szpitalu na diagnostyce, po czesci zeby potwierdzic astme. W badaniach na posiew wyszedl mu hib 10^4 cfu/ml, a w wymazie wyszla mu pneumocysta, zapisali bakteriostatyk i za dwa miesiace do kontroli w poradni pulmonologicznej.