u nas jelitówki niestety się zdarzają od czasu do czasu, ostatnio wszyscy mieliśmy w marcu i tak jakoś szybko preszło, bralimy wszyscy flostrum przez tydzień czy dłużej ale same objawy to przezły po 2-3 dniach, oby a razie nas nic nie złapało, bo to horror prawdziwy
Co na gorączkę dla rocznego dziecka oprócz czopków Nurofen i pedicetamolu? Po czopkach rozwolnienie , a Pedicetamol nie działa na synka. Ząbkuje i od dwóch dni gorączka do 39 stopni. Lekarz mówi żeby dawać czopki ale już dwa dni daje, spada temperatura na 3-4 h i znowu się zaczyna
Nurofen w syropie, łatwiej dopasować ilość do wagi dziecka. Ale przy ząbkowaniu taka wysoka temperatura nie powinna być. Ja bym sprawdziła mocz, a jak nie to to trzydniówka jeśli innych objawów brak.
Natalia Brzozowska 08:55 25 mar 39 gorączki to raczej nie ząbki, ja też tak myślałam bo mały dostał gorączkę w nocy w piątek, w sobotę pojechaliśmy do lekarza i okazało się że ma wirusowe zapalenie płuc i do tego zapalenie ucha Polcam skonsultować się z lekarzem.
A na jakiej podstawie lekarz stwierdził wirusowe zapalenie płuc? 🤔 osłuchania i wywiadu bez testów? 🤦♀️ Dzieci mogą dostać takiej gorączki nawet od emocji więc ja bym tak lekarzami nie szastała.
merlenke możesz podać belladonnę 9ch 3 kulki rozpuszczone w wodzie. łyżeczka co 15 minut do ustąpienia gorączki a potem 2-4 razy dziennie. do wyjścia zęba.
Moze wy mi cos powiedzie, bo lekarz nic nie chcial powiedziec, czy jest nosicielem czy o co chodzi, powiedzial tylko, ze tego nie powinno byc w ukladzie oddechowym Bylam z Wiktorem w szpitalu na diagnostyce, po czesci zeby potwierdzic astme. W badaniach na posiew wyszedl mu hib 10^4 cfu/ml, a w wymazie wyszla mu pneumocysta, zapisali bakteriostatyk i za dwa miesiace do kontroli w poradni pulmonologicznej.
Dla mnie najważniejsze jest, żeby kosmetyk był delikatny, bez zapachu i dobrze nawilżał. Testowałam już wiele produktów i ostatecznie zatrzymałam się na kremie Atopicin: https://atopicin.pl/sklep/krem-do-skory-atopowej . Spełnia wszystkie moje wymagania. Nie uczula, nie ma dziwnego zapachu, a skóra jest miękka przez kilka godzin. No i jeszcze jedno – krem nie jest tłusty, więc mogę smarować nawet przed wyjściem do pracy. Wiadomo, przy AZS nie ma jednej złotej recepty, ale warto testować, żeby znaleźć coś dla siebie.
Atopicin faktycznie ma świetne opinie, zwłaszcza jeśli chodzi o nawilżenie i delikatność dla skóry atopowej. To super, że nie jest tłusty – to duży plus, zwłaszcza gdy trzeba szybko wyjść z domu. A jak radzicie sobie jeśli chodzi o sezonowe choroby zakaźne, o których mowa np. tutaj https://choroby-sezonowe.net/ Będę wdzięczna za Wasze rady ;)