Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• CommentAuthorKarpatkaST
    • CommentTimeMar 31st 2025
     permalink
    Jakie kremy i kosmetyki pomagają Wam najlepiej na łuszczycę skóry głowy? Co jest w stanie przynieść najlepsze rezultaty?

U mnie ciało całe czyste ale na głowie masakra, zastanawiałam się ostatnio nad kupnem specjalistycznej lampy
    • CommentAuthormerlenke
    • CommentTimeMar 31st 2025
     permalink
    Też wiele razy zastanawiałam się na tą lampą. Z tego co doczytałam pomaga bardzo ale trzeba to robić systematycznie. To jest identycznie jak z maściami , płynami itp. U jednej osoby da się doprowadzić do długiej remisji a u innej łuszczyca wróci po miesiącu albo i wcześniej. Wiele rzeczy warto testować na sobie, ale ta lampa to bardzo drogie testowanie i ostatecznie nie kupiłam jej. A próbowałaś szampon Psorisel i płyn z tej samej serii? Drogie jedno i drugie ale jak dla mnie najskuteczniejsze na łuszczycę głowy.
    https://i.ibb.co/dz34Sxp/485084897-997534555282010-7505900412512001103-n.jpg
    • CommentAuthorrozmal
    • CommentTimeMar 31st 2025 zmieniony
     permalink
    Sama nie próbowałam, ale na pewno dopisze te preparaty do mojej listy, żeby przetestować :)
    • CommentAuthormerlenke
    • CommentTimeApr 4th 2025 zmieniony
     permalink
    Ja ogólnie na razie mam tylko na głowie, na początku pomagało mi słońce w okresie letnim i to wystarczyło na zimę i tak do następnego lata. Z wiekiem niestety zaczęło się to nasilać i wtedy zaczęłam farbować włosy i o dziwo pomogło 🙂 niestety kiedy przestałam farbować czyli jakieś 10 miesiecy temu wszystko wróciło, miałam jedna wielka skorupę na pół głowy. Aż mnie skóra bolała bo tak duży obszar był zajęty. Nie mogłam się nawet delikatnie podrapać bo się sypało na wszystkie strony 🙈 mam maść sterydowa której używam od lat i nawet ona nie pomagała. Znaczy pomogła na 2 dni a później wszystko wracało i średnio raz w tyg musiałam jej używać. Wyczytałam jakis miesiąc może półtorej temu żeby spróbować płynu od Psorisel, o którym pisze koleżąnka powyżej i to jest jedyna rzecz która mi pomaga na dzień dzisiejszy 🙂 prawie wszystkie zmiany zeszły, zostały tylko małe zmiany w jednym miejscu. Zapach to sprawa subiektywna i na pewno nie każdemu się podoba ale odżywka później na włosy w miare go niweluje 🙂 wiec myśle ze warto spróbować bo nie kosztuje ten szampon tez majątku
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.