Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
30 tygodni 7600 i 68 cm- moj syn (waga urodzeniowa 3630 i 57 cm) w 30 tygodniu wazyl 7450 wiec mniej nawet jak Twoj. I tez nie bardzo lubi inne jedzenie, do cycunia tez mi sie wydaje ze mu chec odchodzi, w nocy nie ma problemu. Moze okres przejsciowy?? Mleko odciagaj dla podtrzymania laktacji.

ale nie chciałabym czegoś przegapić jeśli coś się dzieje nie tak.

i też wisiała i wisiała, dobrze Regi radzi. Zapodaj w chustę synka i zobaczysz, nawet coś tam dla siebie porobisz i frajda jest też duża. Jeśli dziecko dobrze przybiera, to takie ulewanie jest w miarę normalne z tego co słyszę i czytam. Mojej koleżanki córka ulewała ogromne ilości a tyła za dwójkę
No ale jak coś to przejdź się do lekarza.

I tam był taki laktator, który odciąga 2-fazowo, niby tak jak to robi dziecko. Najpierw szybkie płytkie ssanie, a w drugiej fazie głębokie i wolne.
Czy ja go nie przekarmiam?
Staram sie go karmic co 2-3 godziny, czasem gdy spi przerwy sa nieco dłuzsze.
Przystawiać, przystawiać i jeszcze raz przystawiać.
tylko co zrobić z prezeniem sie, odpychaniem rączkami, płaczem ... czy to tak powinno wyglądać?
Nie każdy doradca laktacyjny jest doradcą z odpowiednim certyfikatem.

. Ale wszystko wlasnie zwala się na za chude mleko.
),potem w nocy i po przebudzeniu pociągnie kilka lykow. 1-2 dni było ciężko bo się bardzo dopominala. Jak powiedzialm,ze tylko do spania będzie dostawala,to co chwila wolala mnie,ze chce isc spac
. Ciezko mi, ze musze jej odmawiać, ale już jest na tyle duza, ze nie musi ssac jak niemowlak. Nie wiem jak będzie z tym usypianiem? Kurcze, najchętniej wprowadziłabym jej smoczek do zasypiania, a piers podawalabym jako posilek tylko, a nie uspokajacz. Cholera,nie wiem jak to wszysko rozegrać.
. Dwie dziewczyny walczące doslowenie o wszystko,bardzo skutecznie wybijają mi ja w glowy
. Choc nie powiem,marzy mi się jeszcze synek

niestety mamusia nauczyla zasypiać na piersi
Widziałaś osiemnastolatkę zasypiająca przy cycku?
Nauczy się. Jesteś na dobrej drodze. Pomyśl, ile macie cudnych wspomnień, spojrzeń pełnych miłości, chwil niesamowitej bliskości...
Aż łzy stanęły mi w oczach na samo wspomnienie 

. I pomyslec,ze początki były tak trudne,ze już chciałam przestać karmic. Ale trafiłam na wspaniala osobe i gdyby nie Jej pomoc to bym nie karmila. wiesz o kim pisze...Co myslicie o kapturkach? Czy jest szansa bysmy kiedys z Adasiem przeszli na "zwykła" pierś? Co mogę zrobic by tak sie stało?[/qu
Mi na początku też sutki się chowały i mała nie mogła załapać.Przez kapturki też było jej ciężko więc nie chciała...Męczyłam cyce na laktatorze no i jadła z butli.Po pewnym czasie stwierdziłam że siądę z nią i cały dzień będę męczyć na kapturki czy będzie płacz czy nie.I sukces zaczęła ciągnąć i tak cały dzień,całą noc także ok.Następne parę dni karmiłam przez kapturki i znowu akcja siadłam cały dzień i męczyłam na cycusia bezpośrednio i mimo jej nerwów początkowych udało się złapała cycusia i ssała jak szalona:)Wydaję mi się że małymi kroczkami dojrzała do ssania z mojego chowającego się sutka,który dzięki w sumie kapturkom wyciągnął się
Spróbuj tak zrobić tylko bądź twarda trzymam kciuki i czekam na relacje

- jak długo dziecko by chciało, ale za 2 miesiące z 1/2 etatu przechodzę na cały i chyba nie dam rady tak nie sypiać. Jednocześnie jak pomyślę o metodach drastycznych (np. wyjazd), to czuję wewnętrzny opór

).
Spróbuj tak zrobić tylko bądź twarda trzymam kciuki i czekam na relacje
Mam jeszcze pytanie - jak długo byłyscie na kapturkach? czy w czasie karmienia przez kapturki odciagalas pokarm, bo slyszałam, ze one moga nieco zmniejszac laktacje?
Zastanawiam się czy kupić laktator już przed porodem, czy będzie mi potrzebny jak nie w szpitalu to później, czy może się okazać zbędnym wydatkiem? Bo jak i tak będzie potrzebny to wolę kupić teraz może w jakiejś promocji niż ganiać później męża.