Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
30 tygodni 7600 i 68 cm- moj syn (waga urodzeniowa 3630 i 57 cm) w 30 tygodniu wazyl 7450 wiec mniej nawet jak Twoj. I tez nie bardzo lubi inne jedzenie, do cycunia tez mi sie wydaje ze mu chec odchodzi, w nocy nie ma problemu. Moze okres przejsciowy?? Mleko odciagaj dla podtrzymania laktacji.
I tam był taki laktator, który odciąga 2-fazowo, niby tak jak to robi dziecko. Najpierw szybkie płytkie ssanie, a w drugiej fazie głębokie i wolne.
Czy ja go nie przekarmiam?
Staram sie go karmic co 2-3 godziny, czasem gdy spi przerwy sa nieco dłuzsze.
Przystawiać, przystawiać i jeszcze raz przystawiać.
tylko co zrobić z prezeniem sie, odpychaniem rączkami, płaczem ... czy to tak powinno wyglądać?
Nie każdy doradca laktacyjny jest doradcą z odpowiednim certyfikatem.
niestety mamusia nauczyla zasypiać na piersi
Co myslicie o kapturkach? Czy jest szansa bysmy kiedys z Adasiem przeszli na "zwykła" pierś? Co mogę zrobic by tak sie stało?[/qu
Mi na początku też sutki się chowały i mała nie mogła załapać.Przez kapturki też było jej ciężko więc nie chciała...Męczyłam cyce na laktatorze no i jadła z butli.Po pewnym czasie stwierdziłam że siądę z nią i cały dzień będę męczyć na kapturki czy będzie płacz czy nie.I sukces zaczęła ciągnąć i tak cały dzień,całą noc także ok.Następne parę dni karmiłam przez kapturki i znowu akcja siadłam cały dzień i męczyłam na cycusia bezpośrednio i mimo jej nerwów początkowych udało się złapała cycusia i ssała jak szalona:)Wydaję mi się że małymi kroczkami dojrzała do ssania z mojego chowającego się sutka,który dzięki w sumie kapturkom wyciągnął sięSpróbuj tak zrobić tylko bądź twarda trzymam kciuki i czekam na relacje
Spróbuj tak zrobić tylko bądź twarda trzymam kciuki i czekam na relacje
Mam jeszcze pytanie - jak długo byłyscie na kapturkach? czy w czasie karmienia przez kapturki odciagalas pokarm, bo slyszałam, ze one moga nieco zmniejszac laktacje?