Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Przymierzam się do kupna ręcznego Aventu, chyba nawet tutaj kilka osób go chwaliło-ja mam reczny aventy i jest oki, nie narzekam.
a jak raz spróbowałam, z ciekawości, to ani kropla nie poleciała
jeśli ktoś nie mieszka na wsi, lub w głuszy gdzie ma wszędzie daleko to taki laktator można kupić w realu lub na allegro i kurier dostarczy w dniu następnym--
użyłam do tej pory raz, kiedy zakrwawila mi brodawka i podawałam tylko lewą pierś
Moim zdaniem dobrze mieć takiego asa w kieszeni. Przezorny zawsze ubezpieczony.
--
Dzień dobry, piszę bo już jestem na skraju wyczerpania, mamy duży problem z karmieniem piersią, uparłam się ale już chyba dłużej nie wytrzymam:
albo kropelek na brzuch bo na pewno będzie je bolał......
Nie wiem gdzie Wy mieszkacie, ale w moim malutkim (niecałe 30 tys mieszkańców) mieście jest kilka sklepów z akcesoriami dla dzieci (są tam też laktatory) a jak coś by się w nocy zadziało to jest jedna apteka całodobowa, gdzie też bym w/w przyrząd dostała.
Co do odciagania w nawale fo właśnie jest odradzane, bo robi się nadprodukcja.
Nie wiem gdzie Wy mieszkacie, ale w moim malutkim (niecałe 30 tys mieszkańców) mieście jest kilka sklepów z akcesoriami dla dzieci (są tam też laktatory) a jak coś by się w nocy zadziało to jest jedna apteka całodobowa, gdzie też bym w/w przyrząd dostała.
No chyba, że ktoś mieszka w dzikiej głuszy i do najbliższego czegokolwiek ma 20 km do przepłynięcia tratwą i 300 km do przejechania wtedy wcześniejsze kupno jestem w stanie zrozumieć
Jakie chodzenie z bólem ? Jaki problem rosnący z godziny na godzinę ?
W tych czasach to już nikt nie wpada również na pomysł, że w naprawdę kryzysowej sytuacji (gdzie np laktator możemy nabyć nie wczesniej jak 24h) można odciągnąć ręcznie?
W tych czasach to już nikt nie wpada również na pomysł, że w naprawdę kryzysowej sytuacji (gdzie np laktator możemy nabyć nie wczesniej jak 24h) można odciągnąć ręcznie?
do niczego byłby z niego laktator
w mojej rodzinie podobnie, widocznie była to częsta praktyka. u mnie w rodzinie krążą opowieści o wujkach ratujących ciocie..w sensie ciągnących mleko
Leciało ciurem - dosłownie.
rano zawsze ręcznie trochę odciągam, bo Marcelina aż brodawki nie może złapać, nie wspominając o krztuszeniu się
będąc przed pierwszym porodem i nie wiedząc jak zachowywać się będą moje cycki oraz dziecko to chyba bym się jednak wstrzymała
a wypluwał czy połykał?
Nie rozumiem kobiet, które na siłę starają się karmić piersią, bo ktoś im powiedział, że to jest najlepsze dla dziecka. Nie pojmuję, dlaczego mamy dawać się "katować" maluchowi. Jeśli boli, jest źle i cierpisz, daj sobie spokój. Miliony dzieci są karmione sztucznie i żyją i mają się świetnie.
Matka i jej samopoczucie też jest ważna!!
Ja wychodzę z założęnia ze jeżeli karmienie piersią odbiera nam cieszenie sie z macierzyństwa to nic na siłę. Ja mam blokadę psychiczna. Karmię bo musze bo wiem ze nie ma nic cenniejszego niż mleko mamy.Ale nie sprawia mi to przyjemności.
Anairda a to Twoje pierwsze dziecko ?? bo jeśli tak to mały ma dopiero tydzień i tak naprawdę docenisz piers za kilka tygodni dopiero. Na razie brodawki bolą cycki tez i rzeczywiście początki sa trudne a czaem mega tridne , ale warto o potem już jest jeśli nie pięknie to przede wszystkim mega wygodnie i tanio ;)