Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Eveke, ja miałam zalecenie ibupromu o od certyfikowanego doradcy laktacyjnego. Ufam jej w 100%, bardziej niż jakiemukolwiek lekarzowi. Bralam wielokrotnie ibuprom.
Hydro, artykuł w pełni oddający rzeczywistość.
Smoczki uspokajacze raczej nie zaburzają ssania z piersi, bo z nich nic nie leci, więc dziecko nie kojarzy ich z jedzeniem.
Chciałaby tak wisieć na cycu, przysypiać i budzić się co chwilę by coś zjeść. Ma bardzo dużą potrzebę ssania, nawet nie noszenia na rękach, tylko musi mieć mojego cyca w buźce. Może raz w ciągu dnia mogę ją odstawić na dłużej, w nocy też raz mi się zdarzy. Czy to jest normalne? Może trzeba przeczekać?
Wczoraj była położna środowiskowa, widziała i powiedziała, że ona by jej dawała smoczek bo inaczej nie dam rady funkcjonować.- ja mialam identyko i dalam smoczka. Malemu nie przeszkodzilo to w ssaniu poprawnym cycusia a smoczek sluzy wylacznie do usypiania i ew. jak bardzo marudzi. Nie czuje sie jakos zle z tym tematem. Kiedys sie przeciez odzwyczai :)
nie musi ale moze naprawde zaburzyc ssanie i wtedy bedziesz miala jeszcze wiekszy problem
Ale aby nie było tak pesymistycznie powiem Wam, że dziś jest nam o niebo lepiej. :) Mała tak nie wisi, w miarę śpi - teraz wózeczek na tarasie, ona zadowolona i trochę mogłam koło siebie zrobić. Zobaczymy jak będzie dalej.