Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Zastanawiam się tylko czy koniecznie mamy opróżniać pierś do końca i jak rozpoznać że jest opróżniona?- wydaje mi sie ze dzidzius mniej intensywnie juz ssie a czasem nawet ma dluzsze chwile przerwy. Ja przy czyms takim przystawialam do drugiej. Moja lekarka mi powiedziala, ze dziecko ma maksymalnie do 10 minut byc przy jednej piersi i dawac do drugiej. I tak robilam i wiedzialam ze je intenstywnie a nie spi ;)
Dziewczyny czytałyście?
Obie piersi lekko twardawe ale nie bola wiec nie odciagam nic w tej chwili. Co radzicie?
Zakończenie karmienia pewnie proste nie jest ani fizycznie ani psychicznie. Ale brawa za wytrwałość- w sumie maly sam sie odstawil a karmilam go juz tylko 2-3 razy dziennie.
Ja mam avent taką 125ml i smoczek na niej w kształcie sutka-raz na ileś musi dostać z butli niestety ale niezbyt często i śmieszne ale zauważyłam, ze po karmieniu z butli mocniej ssie pierś. Być może z mojej piersi wypływa szybciutko mleko a z tej butli akurat musi się namęczyć... nie wiem sama czy to możliwe?- butelka ma jedna dziurke a z piersi leci kilkoma kanalikami wiec teges ;)
A inni żeby Mała była max 10 minut, odbijać ją i przekładać na drugą. Skoro ona jest takim śpiochem,- mi lekarka tak mowila, bo zje co leci szybko a potem usypia, wiec przelozona do nowej piersi rozbudzi sie i od nowa zacznie ssac. A sama chyba juz poznalas (albo i nie), ze z "nowej" piersi jak pociagnie to jak z pistoletu wodnego leci i lyka bo leci, a jak skonczy sie wyciek to sie ciagnac niechce ha ha ha