Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Butli na żądanie nie można...
Nie wyobrażam sobie karmić noworodka inaczej niż na żądanie- a moja była od początku na mm. Zresztą dalej jest karmiona "na żądanie". Ale też ulewała i na pewno nie od przekarmienia, bo zawsze jadła mniej niż normy na opakowaniach- w każdym razie, tu się zgodzę, że przejście na mm nie rozwiąże problemu. Nawet na A.R. (dla ulewających) haftowała, zwłaszcza okresowo.
A on ulewa twarogiem czy takim czymś rozwodnionym?
no i mój robił identyko:jadła,ulewal,jadł,wręcz można powiedzieć brzydko-rzygal :D
do dzisiaj zdarza mi sie iść z nia na cycu po parku czy w sklepie

Chętnie bym ją zapytała, czy jej zdaniem dziecko będzie jadła mm aż pęknie i czy w związku z tym powinno się je zostawić wyjące z głodu, aż miną przepisowe 3h (czy ile tam...)
a kiedy mu przeszło?
Już nie wiem co robić jestem przez to strasznie uwiązana.Przed chwilą też próbowałam dać jej mojego mleka z butli i nie chciała płakała wypluwała a jak dałam jej pierś od razu zassała się ma ktoś taki problem???Mąż też nie daje rady jej zachęcić do butelki

Więc moja corcia nie robi afery o jeść tylko o spać

Teraz tylko oby z wagą było ok.

W jakim wieku maluszek zaczyna jeść więcej i rzadziej? Czy to zależy od wieku czy też od indywidualnych preferencji dziecka?
mam wrażenie, że przez to ciągłe ssanie mam mało mleka
Czyli mam to odbierać jako chęć cycozwisania a nie glodu?
bo mam wrażenie, że przez to ciągłe ssanie mam mało mleka.

Wy narzekacie, ze nie macie czasu bo dziecko wisi na cycu a ja przy Marysi która jest czwarta z kolei a w domu jeszcze hodowla psów uwielbiam momenty jak ona wisi i wisi i wisi bo mam wymówke i mogę wtedy sobie bezkarnie cos poogladac, poczytać, pobuszować jedna reka w necie , posiedzieć w końcu na 4 literach bez wyrzutów sumienia ;)
Juz Emilią (druga z kolei) miałam dokładnie takie wrażenie 

moja mała ma już prawie 10 miesięcy, a jest uwieszona na piersi jak noworodek, przysięgam. I w związku z tym przyszło mi do głowy, że powinnam trochę "ucywilizować" karmienie. Co sądzicie o karmieniu na żądanie starszych niemowląt i małych dzieci? Jak to w Waszym przypadku było? Warto ingerować w to, czy dać jej jeszcze czas? Mało jest artykułów traktujących o żywieniu około rocznych dzieci karmionych piersią
W wielu stoi Pięć Posiłków, noce bez jedzenia, etc, etc. Jak nie dać się zwariować i jednocześnie pogodzić z własnym dzieckiem?
bo mam wymówke i mogę wtedy sobie bezkarnie cos poogladac, poczytać, pobuszować jedna reka w necie , posiedzieć w końcu na 4 literach bez wyrzutów sumienia ;)
Ja tak robię już z pierwszym, ostatnio nawet zaczęłam karmić głównie na leżąco, bo Tadek ma wtedy lepszą pozycję, a ja mogę poleniuchować... tfu! zajmować się dzieckiem 
. Nie powiem,latwo nie było
Nie za wcześnie na taki kryzys?