Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

Dziewczyny, powiedzcie jakie macie odczucia w piersiach ? Nic nie czujecie, wypełnienie mlekiem, dyskomfort, ból ? Piersi są miękkie, twarde, jak jest z rana , jak wieczorem ?

Tak to jest, inne mamy dają mleko modyfikowane i jest spokój, my się meczymy a dziecko nic.

] cudowała tak samo jak Wasze córki odkąd skończyła 7 tygodni. Albo nawet i lepiej bo dacie wiarę, że potrafiła mi przez dzień nie zjeść przez 6-7 godzin cycka ??
W wieku dwóch miesięcy..... Sama się nie upominała, a kiedy próbowałam ją przystawiać - bo byłam przekonana, że bankowo jest głodna - to klękajcie narody, tak się darła !
] i wcale nie było dużo lepiej 

W sumie mogłam coś przeczuwać bo Ninka mając dwa tygodnie spała mi w nocy po 7-8 godzin. Bez jedzenia. A jak ją raz na śpiocha nakarmiłam [bo mi wmówiono, że ona w tym wieku MUSI jeść co 3 godziny
] to zapawiowała cały pokój i pół przedpokoju 
i je mi co 3h, no przepraszam, w nocy wytrzyma max 4h.

Na pocieszenie , ją nigdzie nie karmie poza domem 

Olu może u Cibie też się polepszy. U mnie ta walka trwała conajmniej miesiąc. Może to wina skoku.
też tak chce 
Ale piersiom współczuję, ja nienawidzę uczucia przepełnionych piersi. Ciekawa jestem jak długo będzie tak cię ćwiczyć 

Lekarka kazała mi ją budzić co 2-2,5 godz.na karmienie przez przynajmniej 2 tygodnie żeby ładnie przybierała...Wzięłam sobie do serca i na śpiocha się męczyłam ,dobudzić jej nie mogłam,zaczepiałam koło buzi ,łaskotałam i jakoś lekko sie przebudzała i zaczynała ssać,gdy przy ssaniu usypiała to ją dobudzałam ...dasz radę pomęcz ja troszkę a zacznie jeść
Pleśniawek u Misi brak.
Co się okazało, wokół brodawki - na otoczce - mam ranki od ząbków Misi. Co prawda ząbki na dole i u góry ma od dawna ale te górne jedynki dopiero na dniach wyszły całe. Więc jak ssie i przymyka buźkę, by połknąć, rani mnie górnymi zębami
Co teraz? Czym to podleczyć? Mam bephanten, czy mogę go użyć? Dodam, że karmię niestety tylko jedną piersią, więc ona praktycznie nie odpoczywa. Czy w takim wypadku jest w ogóle szansa na regenerację? Misia ssie pierś co 3h.
Ona śpi z nami, bo po odłożeniu do łóżeczka po 5 minutach jest krzyk, a zasypia z cycem w buzi, tylko że teraz nie chce jak ja leżę obok niej tylko jak siedzę i mam ją na rękach... Mam nadzieję, że uda się ją tego oduczyć, ale to dopiero jak ssanie z piersi będzie opanowane