Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Od skonczonego 4 mca można wprowadzić tzw.smakowanie które jest mylone z rozszerzeniem diety . Dajemy po pół do jednej lyzeczki by dziecko przyzwyczaić do nowych pokarmów.
Hej, ale to jest naturalne :D Nikt nie lubi, jak mu się przeszkadza :D Karmienie starszego dziecka nie jest już tak proste, jak karmienie noworodka (choć wtedy są inne problemy). Taki dzieciaczek ma wiele innych ciekawych zajęć i więcej rzeczy go interesuje. Dasz radę :) Jak karmie to musi być cicho bo byle hałas i już po jedzeniu.
Poza tym ja nie jestem z tych co idąc np do lekarza i słysząc diagnozę pokazuje badania i kwestionuje jego studia, wiedzę i doświadczenie.
Powiedziałam, że chcę do ukończonego 6. miesiąca życia karmić wyłącznie piersią, na to pani doktor powiedziała, żebym jednak podała to jabłuszko. A po co? A bo własnie na mleku matki trzeba przyzwyczajać żołądek do trawienia innych substancji i do smakowania.
Mi sie właśnie wydaje, że te coraz częstsze zalecenia związane są z założeniem, że większość kobiet odstawia dzieci po 6 miesiącu (przestawia na mm), więc na wszelki wypadek poleca się "przyzwyczajanie" jeszcze pod osłoną mleka matki. W sumie chyba z tych powodów zaleca się tak wczesne wprowadzanie glutenu. Bo jej zalecenie brzmi, jakby dziecko po skończeniu 6 miesięcy miało być bezwzględnie od piersi odstawione. Dla mnie się to kupy nie trzyma