Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Chciałabym się jakoś przygotować do tego co będę mogła jeść. Jeśli będę mogła karmić ;)
Warzywa te nie wzdymające, mięso raczej gotowane albo grillowane, unikać słodyczy i tyle wiem :D Macie może przykładowo co jadłyście na początku karmiąc ?
Problemy się zaczynają, kiedy matka nie je. Wiadomo organizm słabszy, łatwiej łapie wszystko, jest większe ryzyko infekcji. Po co Wam to 

Chodziło mi o docoflor. No ja to nie mam pamięcie do nazw leków. Coś tam gdzieś tam mi coś świta i zawsze coś poprzekręcam...

. Jak tak się przytka kanalik,to dziecko trzeba przystawić tak,zeby brodka była od strony kanalika. I ten olej tez duuzo pomaga.
myślałam że może naciskam noszac dziecko, ale to nie to.
.Ale probowalas go? Bo ja jak wzielam lyka to omal nie zwrocilam. Do dzisiaj pamiętam smak. Blee
. Ba, nawet moja corka starsza co na słodkie lasa,to nie chciała pic i owila,ze ohydne..
Czemu budzisz w nocy co 3h? Kto tak kazal?
- zaczelam przec "na sile" po 3 wizycie poloznej, ktora uwierzyc nie mogla, ze nie odczuwam "silnej potrzeby parcia". Skoro byla taka zdziwiona to postanowilam, ze zaczne przec
. Ale nie szlo mi to za dobrze, bylam zmeczona po calym dniu skurczy po oksytocynie (po 2 porodzie - bez wspomagaczy - moge potwierdzic, ze po sztucznej oksytocynie skurcze bola baaaaardziej
) i tak to parcie trwalo i trwalo, mysle, ze ok.2 godzin. Pozniej (urodzilam o 22:30) zabrali synka i przyniesli mi go dopiero o 6 rano. Nikt nie pokazal mi jak go przystawic; zainteresowano sie nami dopiero kolo 15. Przechodzac do sedna: moja niewiedza i spory spadek wagi u synka zaowocaly dokarmianiem (brrrrr). Karmilam (mieszanie) do ok. 4-5 m-ca, a pozniej do skonczonego 8 m-ca odciagalam pokarm laktatorem i podawalam w butelce (koszmar koszmar koszmar...).
. Wiem, ze 2 tyg.to dopiero poczatek, ale jestem pelna nadziei, ze sie uda! Synek przybral w tydzien 235 g - co za radosc!!! Tak wiec jeszcze raz chcialam Wam podziekowac, bo jesli sie udalo tym razem to TYLKO DZIEKI WAM!!! Jestescie wielkie
.
,
Dorit,reczne odciąganie przyczyni się do nadprodukcji i problem będzie powracal w postaci zastojow