Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Mangaa, wszyscy zgodnie mówią że przy problemach z ssaniem piersi w pierwszej kolejności odstawia się smoczek i butelkę. Nie chcesz słuchać, twoja sprawa. Wszystkie dziewczyny próbowały ci pomóc i podsuwaly pomysły.
Mnie wkurzylas gdy zaczęłaś zwalac wszystko na laktacje .
) bez żadnych większych alergii, więc pomimo kilku problemów (raczej ze mną) moje karmienie jest sprawą dość prostą i ciężko coś doradzić (nawet zastoju porządnego nie miałam do tej pory
) ale sama nie wiem, czy w przypadku gdyby owe problemy się pojawiły karmiłabym nadal... jakoś nie jestem zwolenniczką teorii, że matka powinna stanąć na głowie, żeby tylko móc karmić, bo karmienie piersią to jedyny wyznacznik bycia dobrą matką...
co jest dla niej najważniejsze i jest kapitałem na przyszłość
Mangaa, próbujesz odwrócić kota ogonem. Pisalas że podajesz butelkę bo musisz wygospodarować 2,3 godziny na pracę a nie dlatego że dziecko płacze. A teraz piszesz coś zupełnie odwrotnego. Ale ty różnicy nie widzisz lub nie chcesz widzieć. Gdy dziecko płacze też bym pewnie w końcu podała butle.
Ale wydaje mi się że podalas smoka bo dziecko chciało za długo cycka ssac .
Pisalas przecież że dziecko cmoka i płytko chwyta pierś

jeśli pojawi się zaczerwienienie lub gorączka, bierz ibuprom. A. I jak strasznie pełne będą, zrobią się zastoje, to możesz ręcznie ciutkę odciągnąć, ale tylko do uczucia ulgi.
a ja karmię małą jedną i jeśli zażyczy sobie w ciągu 2 godzin od danego karmienia to podaję tą samą pierś.
skoro kilka stron temu pisalas że smoczek zaburzyl małej chwytanie piersi
Ja nigdy nie slyszalam o 2h,ze trzeba do tej samej piersi przystawić gdy one nie minely.
Proszę bardzo, przeklejam ze str.107 bo nie umiem cytować."Dziewczyny Souvinex anatomiczny zaburzył Małej chwytanie piersi i ją wkurzał. Musiałam się napracować znowu by ją odpowiednio nauczyć ale chyba już jesteśmy w domu.Teraz używamy Lovi i póki co jest OK. ;) Mam nadzieję, że tak pozostanie. "
Manga właśnie napisała, że ten smoczek, który podała zaburzył karmienie i go dlatego odstawiła. Nie pisała, że się cieszy, że go podała tylko wyżaliła się, że taki durnego smoka miała. A po zmianie smoczka na anatomiczny LOVI z karmieniem jest OK. Czyli??????? Czyli Mała ssąc smoczka LOVi ssała z piersi dobrze, czyli problem z zaburzeniem ssania piersi przez smoczek został zażegnany i już go nie było. Więc skoro problemy pojawiły się później (ssąc już smoka LOVI) to nie jest to wina LOVI.