Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
moja powiedziała, że jak się nie daje dziecku nic oprócz piersi do 6 miesiąca, to potem są niejadkami...
dziś od sąsiadki usłyszałam, że muszę już rozszerzać dietę, bo moje mleko już jest za chude..
do tego kolki malej i obwinianie mnie przez cala rodzine,ze dlatego mala placze,bo glodna,bo mleko za chude,potem za tłuste i się przejadła, a potem z kolei,ze ja zjadłam cos co jej zaszkodzilo.
Powiem tak,ze z reguly(nie zawsze) udaje się wyleczyć zastoj wlasnie uderzeniowymi dawkami ibuprofenu i odpowiednim przystawianiem dziecka w pozycjach umożliwiających sciagniecie zastoju ( u Dorit był także problem,ze malutka nie sciagala odpowiedniej ilości mleka,aby ten zastoj usunąć) i dzieje się tak w większości przypadkow. U Dorit doszly jeszcze inne okoliczności niżeli sam zastoj.
Mleko krowie po ukończeniu 1 roku życia powinno się wprowadzać.
Aneta, a planujesz skończyć karmienie wcześniej?
i powiem Wam, ze szybkie przejscie na mm, nie jest bardzo czesto "wina" mam. Mlode matki bardzo czesto nie otrzymuja pomocy od personely medycznego. Na mojej sali lezala dziewczyna, ktora podala mm w drugiej dobie zycia, bo miala poranione brodawki. Malutka z pieknym odruchem ssania, zle przystawiana i byl efekt. Myslivie, ze ktokolwiek sie tym zainteresowal?! Nikt.Polozna poproszona o pomoc nie pokazala nic, ale zalecila masc... Nic dziwnego, ze mama sie poddala
przychodziły jak tylko słyszały że M w nocy płacze i dla świętego spokoju rzucały "ona jest bardzo głodna, nie chce Pani dokarmić?"Zamiast przystawić mi Małą..