Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Tak się tylko zastanawiam , żeby ona jakiś niejadkiem nie była...
Tak, tak Hydro - tylko i wyłącznie w dobrym znaczeniu.
jeżeli ktoś jest nastawiony na karmienie mm i nie chce karmić piersią (a są przecież takie mamy) to miałyby w tym szpitalu ciężko
A propo jeszcze tego "terroru" co dżasti pisała... to mimo wszystko troszkę przegięcie jest w drugą stronę, ja jestem wielką zwolenniczką kp, no, ale ludzie litości...
osoby , które tego "nie czują" , przecież nie powinny być w ten czy inny sposób "przymuszane" do tego...
Fajnie jest to promować, zachęcać, ale znowu takie postępowanie w szpitalu to wg mnie po prostu naginanie...
Nie zgadzam się. Osoby, które, jak piszesz, tego "nie czują", zwykle od początku wiedzą, że nie będą karmić i koniec. I szpital im może wiesz, skoczyć Natomiast ta zdecydowana większość przechodząca na mm na samym początku, to są raczej dziewczyny, które nie tyle "nie czują", co raczej nie mają dostatecznej wiedzy na ten temat. U nich wystarczy byle pierdoła, żeby się pożegnać z laktacją - a bo babcia powie, że mleko za chude, a to ktoś smoczka pochopnie doradzi itp.
Spokojnie Teo, moja kuzynka pracuje w przedszkolu i miała dziewczynkę która jadła tylko suche ziemniaki i chleb, nic innego nie chciała, mama mówiła że w domu jest podobnie, robią jej badania co jakiś czas, ale jest zdrowa jak koń.
pierwszy posiłek Hani spędziłam z książką otwartą na rozdziale o pierwszej pomocy, co robić w przypadku zakrztuszeń. A ona nawet nic do dzioba nie wzięła haha
Ale moim zdaniem nie każde dziecko jest gotowe na blw od razu. I nie ma co siebie i dziecka zmuszać.
To nie wyścig które dziecko lepiej je samo, a takie mam niekiedy wrażenie.
Tzn rano próbuję kaszkę (codziennie wylewam)
i po południu obiadek - papka- zazwyczaj zje około pół słoiczka
jak jej kawałek stanął w gardle to raz dwa zabrałam...
A teraz mam do Was pytanie, bo wszędzie się trąbi, że należy karmić wyłącznie piersią przez pierwsze 6 miesięcy czyli do ukończenia 6 mca.
Moja Nina od 6-go miesiąca była BLWowym dzieckiem na maksa.
Taa , tylko u mnie w takim razie rozszerzanie diety przypadło by na 9 mc
A to chyba troszkę późno....
Skoro matka jest dojrzałą osobą, nie powinna podawać mm, jeśli nie dorosła trza tłumaczyć, tłumaczyć i jeszcze raz tłumaczyć oraz uświadamiać, że popełnia błąd.
każdy ma wybór i powinien być on uszanowany
każdy ma swoje prawo do wolności i wyboru...
każdy z nas jest inny...
To był ostatni semestr. Zna wszystkie zalety z karmienia piersią, ale doszła do wniosku, że nie będzie karmić, że nie podoła organizacyjnie, ani fizycznie. Nawet nie zaczynała.
nie każda kobieta , która z jakiś przyczyn nie chce karmić piersią, jest pyskata, pewna siebie itp...
Jeśli dorosła kobieta nie potrafi głośno powiedzieć, co jest dla niej istotne, no to sorry - jej problem
Moja znajoma nie lubiła uczucia karmienia - też nie rozumiem, bo ja to uwielbiam, ale każdy z nas jest inny...
może miała jakiś dyskomfort, kompleks czy kij wie co w związku z właśnymi piersiami i źle się czuła w czasie karmienia.. nie wiem... ale nie jest wyrodną czy złą matką.
Szczęśliwa,spokojna mama to szczęśliwe i spokojne dziecko.