Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
a pamiętacie jak się martwiłam, że mało przybiera?

synka uczyłam migusiów (ew. bobomigania) - jego ulubiony był na cysia ;-)
Powiedz mi czy to rzeczywiście działa? Dziecko powtarza te znaki? I pierwsza myśl, nie ma obawy, że zacznie później mówić, korzystając ze znaków?

a mówienia nie opóźnia bo pokazując znak wypowiadasz słowo, synek zaczął mówić jak miał rok i 7m-cy, więc jak na chłopca to dość szybko i jak tylko oswoił dane słowo to przestawal używać znaku
I tak się zastanawiałam, jak to jest, że ten olej tak wpływa na to. Co on w sobie ma? Lubię wiedzieć i tak z ciekawości pytam

Tzn co 3 godz. a czasem i częściej. Ale przez ostatnie kilka dni i w dzień je dużo częściej. Jakby nie najadał się. No, ale co się dziwić, z czegoś ta waga jego wynika
Od soboty w nocy co 2-3 godziny ciumka. W dzień często ale nie za dużo. A co do masy, po Maksiu to chociaż widać, że tyle je a po mojej małej, hmm, fałdki są większe a waga jakby w miejscu stała. Przybiera, ale jakoś bez rewelacji. Wydaje mi się, że znów za to sie wyciągnęła

Ale wczoraj pomyślałm, że niech On jeszcze tych ząbków lepiej nie ma, bo się mojemu dzieciowi upatrzyło przygryzanie mi sutka. Tzn. przygryzanie dziąsłami samymi, ale boli jak diabli. Jak już się naje, to wtedy kombinuje jak tu "gadać" z sutkiem w buzi i robi te swoje pfuuu, tfuuuu i żeby mu sutek nie wyleciał to go dziąsłąmi zgniata. OŻESZ!!!!! Jak dostanie ząbków to mi weźmie i odgryzie sutka
o wtedy kombinuje jak tu "gadać" z sutkiem w buzi i robi te swoje pfuuu, tfuuuu
Z dwójka maluchów jedna starsza i chorym dziadkiem cieszko jest znaleść czas w dzien na ściąganie a w nocy jestem tak padnieta ze karmie ( staram sie z cyca, ale butla tez leci) i ide spac by miec siłę wstać za 3 godziny.
,
No a ja jakoś robię odwrotnie i karmie raz z jednej a raz z drugiej. No i nie wiem czy dobrze robię?
podejrzewają, że właśnie przez to że ciągle jadła ten pokarm z 1 fazy, a on jednak jest bardziej ciężkostrawny. Ja również karmiłam zawsze raz jedną raz drugą piersią. No chyba, że Nadia opróżniła do końca, to wtedy dawałam drugą, ale to się zdarzało zazwyczaj w trakcie kryzysów. I jak sobie naprodukowała mleka, to po paru dniach wszystko wracało do normy.

Biedronko dobrze robisz moim zdaniem. Bo najpierw płynie pierwsza faza, ta bardziej wodnista, potem druga z tłustym pokarmem :)
Moja koleżanka przez parę miesięcy karmiła właśnie podczas karmienia raz jedną raz drugą piersią, w rezultacie miała ciągły nawał, a mała miała ogromne kolki, ciągle płakała. Ciągle to znaczy 24 na dobę, ból brzucha miała ponoć strasznypodejrzewają, że właśnie przez to że ciągle jadła ten pokarm z 1 fazy, a on jednak jest bardziej ciężkostrawny. Ja również karmiłam zawsze raz jedną raz drugą piersią. No chyba, że Nadia opróżniła do końca, to wtedy dawałam drugą, ale to się zdarzało zazwyczaj w trakcie kryzysów. I jak sobie naprodukowała mleka, to po paru dniach wszystko wracało do normy.
(Oczywiście od początku byłam nastawiona na to że będe karmić piersią)
,
Dziewczyny, ile dziecko w wieku mojej małej może wypijać? musze ściągnąć do buteleczki by babcia jej podała podczas mojej nieobecności i nie wiem ile. Po raz pierwszy wyrywam się z domu, w końcu...