Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
czesto te natralne sposoby,najprostsze, sa najlepsze.
niestety przez pierwsze 3 dni pokarmu nie było w ogóle.
Czasem małą przystawiam do piersi (mimo że jest to bolesne)
Mała pochłania to w mig.
Daje jej pokarm co 3-4h, bo sama się nie domaga, w większości czasu przesypia- zarówno w dzień jak i w nocy, więc budzę ją na karmienie.
Dzisiaj zrobiłam test- nakarmiłam ją z obu piersi po czym włączyłam laktator. Z rana udało mi się ściągnąć jednorazowo 60ml, teraz w laktatorze zostało 20, więc mała wypiła 40ml.
a laktator - poza dwoma dniami podczas nawału - nigdy ani kropli nie dał rady uciągnąć.
Dziewczyny kurcze, to jest mozliwe, ze po porodzie nie od razu jest mleko czy siara...
Sama jestem tego przykładem.
Wszyscy mi w szpitalu mówili, ze na pewno mam pokarm, ze dziecku wystarczy na poczatku kilka kropli.
A guzik... W 3 dobie po porodzie przyszła doradczymi laktacyjna i okazalo sie, ze faktycznie pokarmu brak. Zaczal sie pojawiać dopiero w wieczorem.
I to naprawde potrafi zdemotywować na poczatku KP...
nie musze sie meczyc dzicko nie wisi na cycu non stop
Oj a ja wyraże opinie ze gdyby nie laktator to tydzien po porodzie bym juz nie karmiła piersia,a karmiłam teraz do swiat czyli 9msc !
Powiedzieli mi, że ma odbić od masy spadkowej.
zresztą nikt w szpitalu mi nie wciskał kitu, że dzieje się coś złego.
Butli na szczęście na oddziale w ogóle nie było, dokarmiałam Hanię po palcu strzykawką.
ale przyszła położna i uspokoiła mnie, że skoro wisi i nie płacze, to znaczy, że jest OK
W ogóle każda Przyszła Mama powinna ten wątek przejrzeć, żeby wiedzieć na co być gotową, to prawdziwa skarbnica wiedzy.
W ogóle każda Przyszła Mama powinna ten wątek przejrzeć, żeby wiedzieć na co być gotową, to prawdziwa skarbnica wiedzy.
Jak to się ma do tego, że noworodkowi trzeba tylko pozwolić wisieć i on sobie będzie wisiał i luz.
Mój noworodek wrzeszczał do kosmosu jak poparzony dopóki z butli nie wyciągnął tego, co chciał.
I potem mógł wisieć dalej
Możliwe, że ja faktycznie [tak jak Jah] nie miałam ani mikrokropli jakiegokolwiek pożywienia na początku ?
Po cesarskim cięciu laktacja może się "spóźnić", dłużej może nie być pokarmu (ale nie ze względu na sam poród, a czas od urodzenia do przystawienia).
A ja się zastanawiam czy są cycki, które mają skłonności do przeciekania.
5 dnia obudziłam się w totalnie zalanej koszuli:-)
No i moim zdaniem to jest tak skonstruowane jednak, żeby przez ten płacz przystawiać dziecko do piersi jak najczęściej
Noworodek płacze, bo być może już by chciał szybko się najeść i napełnić brzuch, co daje szybka butelka.
jeśli tej butli nie dostanie to z głodu nie umrze, bo ma wystarczający "zapas" energetyczny na te parę dni jeszcze z łona matki
Bo przecież noworodek nie wie, że jak się rozedrze to dostanie butelkę z której szybko poleci.
No tak, tak.
Ale jak przystawić dziecko drące się jak oparzone i bordowe aż na buzi z tego wrzasku
Próbowałam, ale ona pociumkała 2-3 razy i armagiedon na nowo.
Pytanie na ile godzin darcia ten zapas energii miałby wystarczyć