Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
No ale ja się nie upieram
Ale ja tego nie sugeruje
Tak tylko sobie gdybałam jak to jest i czy to faktycznie prawda, że każda matka jest w stanie wykarmić swoje dziecko od samiusienienieńkiego poczatku.
Bo ja mam wrażenie, że właśnie w stanie nie byłam przez te pierwsze 2 - 3 dni
dlatego przez pierwsze dwa dni leciałam prawy, lewy, prawy, lewy, prawy, lewy aż mu starczyło i zasnął.
Ale rozumiem dziewczyny które z bólu nie dają rady i idą po mm w szpitalu by sutki choć na chwilkę odpoczęły.
nikt nie miał ani butelki, smoczka, bydła z mlekiem, ani pół udomowionego innego mlecznego zwierzęcia i jakoś te matki wykarmiły te dzieci swoje i nasz gatunek przetrwał :)
Czyli wniosek taki, że pewnie po takiej histerii i Nina w końcu zatkała by jadaczkę, ciągnęła cyca dalej aż w końcu w piątym dniu by się nażarła porządnie
No mnie właśnie nic , zupełnie nic nie bolało.
mam problem. bolą mnie piersi podczas karmienia, to jest takie mało przyjemne kłucie od sutka w głąb. Nie zauważyłam nic w wyglądzie dziwnego, ale zaczyna mnie zastanawiać co to może być? czy to jakaś infekcja? a jeśli tak to do kogo się udać z tym? szukać doradcy laktacyjnego? czy wspomnieć gince na wizycie? Czy to może "wina" ciąży?
że teraz to będzie jazda, za dwa dni nawał i mała nie dostanie siary, a ja będę musiała do porodu odciągać
mam problem. bolą mnie piersi podczas karmienia, to jest takie mało przyjemne kłucie od sutka w głąb. Nie zauważyłam nic w wyglądzie dziwnego, ale zaczyna mnie zastanawiać co to może być? czy to jakaś infekcja?
mało przyjemne kłucie od sutka w głąb
Po porodzie chcę karmić piersią ale prawdopodobnie czeka mnie cc a wiem że jest gorzej z pokarmem po tym,jeszcze miedzy czasie miałam zabieg na piersiach i też mogę mieć przez to problem z pokarmem.Na ten moment jak nacisnę na sutki mam kropelki siary w jednej piersi więcej niż w drugiej
Pierwsze dziecko karmiłam tylko miesiąc bo było leniwe do ssania a jak byłam młoda głupia drugie pół roku ale pewnie gdyby nie silny stres jaki przeszłam karmiła bym dalej.
Po cc po jakim czasie można dostawić dziecko do piersi?Myślałam też żeby zacząć pić herbate na pokarm jeszcze przed porodem ale czy to coś da??
--
i wyciągałam go strzykawką zaraz po porodzie
dałam radę to i Ty dasz ;p
I nie ma znaczenia czy w wyniku porodu natoralnego, czy w wyniku wyjęcia go (łożyska) przez lekarza po cc. Oddzielenie łożyska = piersi do pracy!!!
A po cc jeszcze opóźnione jest często przystawianie dziecka,które też pobudza.u mnie opoznilo sie o całą dobę
Zabka,pij siemię lniane,ono nawilza drogi oddechowe i latwiej odkrztuszac.
Mam takie pytanie, które mnie nurtuje od dłuższego czasu.. Czy jeśli chcę karmić tylko piersią do skończonego 6 miesiąca to ekspozycje na gluten mogę zacząć też po skończeniu tych 6 miesięcy? Czy może to jest wyjątek i ekspozycja na gluten jednak lepiej jak będzie wcześniej, czyli w tym 5 i 6 miesiącu, jak to podają tabelki ?
owszem,zaraz po cieciu mówiłam żeby ją przynosili na karmienie bo mi zależy by nie dostawała mm. uś, a prosiłaś, by przynieśli Ci dziecko? Coś mi się nie chce wierzyć, by odmówili...
Dżasti ja miałam Marcelinkę przy piersi zanim oddzielono mi łożysko (miałam przyrosniete i wydobywano je ręcznie) a siara na 100% wcześniej leciała. Tyle że ja już w ciąży miałam siarę.