Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Dziewczyny, czy podczas kp można jeść zupę grzybową?jadłam, wszystko ok.
Subiektywna ale porcja odciagnieta laktatorem nie rowna sie tej wyssanej przez dzieckoBANKOWO, BANKOWO! Już nie raz był temat laktartor a mały ssak. Nie ma porównania. Ja już tez pisalam - przy dwójce męczyłam się laktatorem, ledwo ciągnął, tylko gdy cycki były naprawde przepełnione. A dzieci wykarmione bez problemu
miałam pokarm na poziomie 40-60ml.
cały czas szukała cycka
Postanowiłam dokarmić ją sztucznie- nie ma dziecka! najadła się i spała od razu, spała całą noc i widać, że dziecko miało zbyt mało pokarmu.

).
Niestety nie uda mi się przerobić całego wątku, skupiłam się na pierwszych i kilkunastu ostatnich stronach Waszych wpisów. I pojawiło się w mojej głowie następujące zagadnienie ... kwestia przygotowania piersi do karmienia. Już na pierwszej stronie tego wątku zamieszczone są porady odnośnie hartowania sutków. Starając się przygotować na razie głównie psychicznie do karmienia postanowiłam zaczerpnąć troszkę wiedzy na ten temat. Wiele źródeł mówi o tym, że nie ma potrzeby hartowania sutków ... U mnie około 22 tc pojawiła się w piersiach siara, która co prawda nie wycieka samoistnie, jedynie pod wpływem ucisku piersi, nie musi być to mocny ucisk. Bez problemu da się wydobyć ją z brodawki. Przed ciążą martwiłam się, gdyż moje brodawki były wypukłe jedynie pod wpływem stymulacji, natomiast odkąd jestem w ciąży znacznie się powiększyły i są cały czas w "stanie gotowości" 
dzisiaj to już chyba 3h przy piersi spędziła.....

. I jest to normalne całkowicie,ze noworodek 10 dniowy chce spedzac dużo czasu przy piersi, a Ty żądasz,ze naje się w kilka minut i będzie spal po 3h.
wpadam z zapytaniem bo pomimo iż mam już jedno dziecko więc można stwierdzić że doświadczenie w kp mam to rzuciło mi się w oczy kilkukrotnie powtarzane na tym wątku stwierdzenie: " nie ma czegoś takiego jak dieta matki karmiącej" a mogę wiedzieć czemu ?Czy jest to jakiś nowy trend podawany w specjalistycznych poradnikach, może jakieś nowe wytyczne doradców laktacyjnych?? Bo kurcze ja już myślami jestem w tym cudownym okresie jakim jest kp ale 8lat temu miałam listę produktów jakich powinnam unikać bo ewidentnie mogły nie wpływać pozytywnie na pracę malutkiego żołądka mojej córeczki... Już w sumie nie wnikam w sytuację alergii pokarmowej bo wtedy to chyba jednak jakaś dieta jest nawet konieczna chyba to się ładnie nazywało eliminacyjna ... Ale gdy jest ok to co można jeść wszystko czy jak to Jest ? Czy jest to jakiś nowy trend podawany w specjalistycznych poradnikach, może jakieś nowe wytyczne doradców laktacyjnych??

Ale gdy jest ok to co można jeść wszystko czy jak to Jest ?

tak samo jak gazowane też nie będzie wpływać na mały brzuszek 
często budzi mnie jak się jeszcze wierci. Po wieczornym usypianiu bym najchętniej została w ciepłym łóżeczku z tymi stopami, co mi się do rąk wpychają, no ale obowiązki wzywają, obiad na następny dzień trzeba zrobić, gary pozmywać
ogólnie wychodzę bardzo rozbita. Staram się nie zasnąć, no ale cały dzień z takim małym potworkiem daje w kość i zmęczenie bierze górę.
no jak ja to usłyszałam to myślałam, że zemdleję...