Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
dla pocieszenia powiem ci że pierwszy raz zostawilam małą samą z tatą jak miała 8 mcy , a pierwszy raz wspólnie z mężem wyszliśmy 2 tyg temu.
Dziewczyny a jak wy sobie radzicie z karmieniem kiedy trzeba wracać do pracy? Wprawdzie ja mam do tego czasu jeszcze ponad 4 miesiące, ale zastanawiam się czy karmić wtedy małego butlą i mm?
Nie musi być mm, możesz odciągać swoje mleczko i zostawiać. Ale jak już rozszerzysz dietę, to może po rposu będziesz karmiła rano i póxniej po powrocie z pracy i w nocy. A w dzień stałe produkty.
się wtrącę ;) Lila ma rok i 9 miesięcy i nie czuję, że jest za stara, choć np. rok temu nie wyobrażałam sobie, że mogłabym tak długo karmić. No i karmię ją raz dziennie do wieczornego snu. Zresztą ona po tym karmieniu w ogóle nie usypia, choć potrzebuje go cały czas. Po karmieniu leży obok mnie i muszę trzymać ją za rękę - wtedy dopiero usypia. No i powiem Wam, że nie wiem, czy sama będę potrafiła z tego zrezygnować :) No kurde, za bardzo to lubię. A poza tym to jest tylko raz dziennie. W nocy jej nie karmię - wysypiamy się obie, w dzień nie ciągnie mnie za bluzkę (jak to czasem się opisuje takie dzieci). Da się, naprawdę :) no nie tyle mi chodzi , że "za stare" tylko ja jakoś nie widzę tego obrazu...
Yhm... pani pediatra mówiła, że mama może karmić, jak długo chce, ale sama sobie musi odpowiedzieć na pytanie, czy po roku to mleko ma jeszcze jakiekolwiek wartości...
Z moich obserwacji wynika, że najwięcej do powiedzenia mają osoby, które wcale nie karmiły bądź krótko
A co tatusiowie waszych pociech mają do powiedzenia na temat długiego wyłącznego kp?