Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
A piastki może ssac nawet nie dlatego ze gloda, a dlatego ze odruch ssania silny,moze chce się okoic przy piersi.
dziewczynki dzieki za rady ,ale powiedzcie czy to mozliwe że mam za ma,ło poarmu ,od wczoraj zauważyłam ze moje piersi są juz pełne , przystawiałam co godzine ,co pół tora bo tak sie budzi synek , on wyssiewa piers do konca i juz ja szarpie bo nic nie leci, a niby pokarmu powienno byc tyle ile potrzebuje moje dzieco ?> nierozumiem
--
to kochana wyjaśnij mi dlaczego on sie denerwuje ,szarpie piers i nic nie leci? musze go przystawic do drugiej ,tam na spokojnie pije póki jest ,a potem znowu szarpie i w konsekwencji z płaczu mi ze zmeczenia zasnoł :( tak bardzo chce karmic piersia a on sie nie najada :( [/quote][quote=migotynka]
Moja niunia kończy jutro 3 miesiące, a ja od rana mam straszną biegunkę i nie wiem, jak się ratować. Mała jest na piersi + jedna butelka po kąpieli przed snem.
Jeśli coś wiecie pomóżcie, proszę...
Salinos a ile stosowałaś kapturki? Odciągałaś dodatkowo? Twojej Niuni też robiła się taka buźka lekko czerwona od kapturków po karmieniu?
Moje dziecko ma prawie rok, a laktatora nie użyłam ani razu
Ale co- uważasz, że gdyby laktator stał na szafce, to kanalik by się nie zatkał?
Czy miałam machać nim profilaktycznie, doprowadzając ewentualnie nadprodukcji?
Moje dziecko ma prawie rok, a laktatora nie użyłam ani razu
To , że Tobie się nie przydał - nie znaczy - że komuś innemu się nie przyda.
Może przy drugim dziecku i przebytych doświadczeniach
a ile razy miałaś zatkany kanalik czy zapalenie piersi?
Ja uważam, że laktator jest bardzo potrzebny w domu, własnie po to by nie doprowadzić przy przepełnionych piersiach do zapalenia i innych rewelacji.Raz podarowałam sobie odciaganie ( choc odrobinę pokarmu) przy przepełnionej piersi i skońćzyło się zapaleniem, bólem :(
Nawet do tego nie jest niezbędny laktator, przystawienie dziecka działa równie (jeśli nie bardziej) skutecznie
Dziewczyny, pediatra podczas wypisu powiedziała, że żółtaczka niewielka i wypisze nas pod warunkiem, że przez 3 dni będę podawać Małej herbatkę (po 100ml dziennie) na wypłukanie bilirubiny. Teraz pytanie...jak to zrobić, żeby nie zaburzyć laktacji??
czasem pierś jest tak mocno przepełniona, napięta, że dziecko nie jest w stanie uchwycić brodawki. Zwłaszcza tuż po porodzie, gdzie cyc jest wielki, główka maleńka a dziubek jeszcze mniejszy.
Ja tez uwazam, ze bez sensu inwestowac w laktator przed porodem. Bo moze w ogole nie byc potrzebny, a moze byc wrecz niezbedny i wtedy trzeba bedzie kupic elektryczny
Dziewczyny, pediatra podczas wypisu powiedziała, że żółtaczka niewielka i wypisze nas pod warunkiem, że przez 3 dni będę podawać Małej herbatkę (po 100ml dziennie) na wypłukanie bilirubiny. Teraz pytanie...jak to zrobić, żeby nie zaburzyć laktacji??
jedyny składnik tych herbatek, czyli glukoza, ma to sprawić