Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
jedna z moich przyjaciółek tutaj karmi tylko piersią i twierdzi, że jej zaczyna zanikać mleko tzn ma go coraz mniej i Mała głodna...
Ale skąd właściwie wie, że jest córa jest głodna? Nie przybiera?
]
ej Hydra a jak mi Ninka jadła zawsze z jednej piersi tylko a teraz po jednej jest jakby niedojedzona i dojada jeszcze z drugiej to nie oznacza, że mam mniej pokarmu nie ?czy oznacza ?
Ale pamiętam Hanię, że też na początku było tak, że jedna pierś wystarczała, potem długo były obie naraz, a pod koniec karmienia, jak już nie miała takiego zapotrzebowania na mleko, znowu piła tyko z jednej.
no cóż, mając nad sobą chór własnych matek i teściowych powtarzających jak mantrę "No dokarm wreszcie, na pewno jest głodny", nietrudno o to
Wszystkie dzieci są inne i prawidłowe przybieranie nie jest takie samo dla każdego z nich.
sa jakieś wartości bezwzględne, typu 300g na tydzień, które naprawde pokazują, że dziecku niczego nie brakuje.
Ale tak serio - ja naprawdę uważam, że gdyby nie to cudowne "wsparcie" otoczenia ("daj mm, głodny, masz chudy pokarm, nie najada się"), to całkiem sporo mam nie zaprzątałoby sobie nawet głowy jakimiś przypuszczeniami o braku pokarmu, bo większość z nich nie ma naprawdę powodów do zmartwień w tym temacie. 
Ale skąd właściwie wie, że jest córa jest głodna? Nie przybiera? Bo jeżeli przybiera normalnie, to wydaje mi się, że problem istnieje tylko w głowie mamy
(oczywiscie bardzo delikatnie i za zgoda poloznej laktacyjnej, oczywiscie sterylan igla)i od razu doradca laktacyjny wlasnie zalecil mi zaczynanie np. 3 kolejnych karmien od tej ,,chorej ,,piersi. Dzisiaj kanalik drozny
ja od początku mam jedną pierś mniejszą, drugą większą i w tej większej już od dawna (ale nie od początku z kolei) jest duuużo więcej mleka.
Taka uroda, jak dobrze ujęła to montenia, zwłaszcza, że zawsze miałam lekką dysproporcję a po rozpoczęciu karmienia ona się po prostu znacznie powiększyła, nawet wizualnie.